מיסי וועד בית

  • בית משותף
    איתי | 25/05/2011 21:00

    שלום רב, 1.במקרה שועד הבית של בית משותף מציג טבלת הכנסות למול הוצאות, אולם לא מציג קבלות/רוב הקבלות או אין ברשותם המעידים לגבי ההוצאות החודשיות השוטפות (כמו קבלות בעבור שירותי גינון, ניקיון , הסקה וכו')- האם יש להם זכות לגבות את מיסי ועד הבית החודשיים המלאים בהיעדר הצגת קבלות? 2.בהקשר זה, אם ועד הבית מציג לי החלטה של ועד הבית לגבי קביעת מיסי הועד החודשיים השוטפים, אולם לא מציג לי את פרוטוקלים לצד פרוטוקול ההחלטה שיעידו לגבי מספר המשתתפים בהצבעה (כדי שאוכל לדעת האם היה מניין חוקי לקבלת ההחלטה הנ"ל)-האם יש להם זכות לגבות ממני את הסכום שיש לשלם עפ"י הקבוע בהחלטה במלואו/חלקו/ בכלל לא? 3. אם ההחלטה התקבלה בשנת 2007 ולא היה אסיפה מאוחרת לכך או אין תיעוד לאסיפה מאוחרת, וכעת אני נדרש לשלם להם את את מיסי ועד הבית מ-4.11-11.10 ש"ח (300 לחודשי חורף ו200 ש"ח לחודשי קיץ)- האם יש להם זכות משפטית לכך שאשלם במלואו או בצורה חלקית והם יזכו בתביעה משפטית? 4.אין להם חובה לערוך כל שנה אסיפת כללית להחליט בדבר גובה מיסי הועד כך שאם לא עשו כך, ואני נדרש לשלם את ששת החודשים האחרונים הנ"ל על בסיס הסכום שנקבע בהחלטה מ2007- האם תהיה להם זכות משפטית? 4. אם אין לועד הבית את ספר ההחלטות-מה זה אומר לגבי תשלום ועד הבית לגבי ששת החודשים מהיום למפרע? אודה לתשובותייך הברוכות ל4 שאלותיי בנפרד. חשוב לי מאוד. תודה רבה איתי

    • מיסי וועד בית
      עו"ד טל רכניץ | 26/05/2011 18:21

      השאלות האלה הועלו בוראציות שונות בעבר, וקיבלו התייחסות. עקרונית, אי קיום אסיפות ועד ו/או ניהול פרוטוקולים, אינו מקנה זכות שלא לשם מיסי ועד. ממליץ לשלם ובנפרד לפנות למפקחת על רישום בתים משותפים בעניין טענות אלה. לגבי הצגת קבלות וכיו"ב. כמובן שרצוי, אך השאלה מה נקבע בהחלטות האספיה שדנות בכך, גם אם חלף זמן רב ממועד האסיפה האחרונה. התנהגות הצדדים בפועל היא הקובעת, ואם עד עתה שולמו מיסי ועד בית ללא קבלות, אתה צריך להגיש בקשה לכינוס אסיפה ולדרוש כי יש להציג קבלות כדי לחייב בתשלום, ולקוות שהצעתך תתקבל ברוב הקבוע בתקנון. טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן