קבלת טופס 4

  • עיכוב טופס 4
    טלקר חיים | 25/05/2011 18:42

    אני מתגורר בישוב (בגוש עציון) מעבר לקו הירוק, לפני כשנה סיימתי לבנות את ביתי, יותר מוקדם מסיום תשתיות החשמל בהרחבה של הישוב, לאחר סיום הבניה הגשתי את כל המסמכים הדרושים לקבלת טופס 4 למועצה אזורים גוש עציון, לאחר מספר שבועות קיבלתי טופס שאומר "הועדה החליטה לתת טופס 4 בכפוף לאישור הישוב" אני חייב לציין שהבית נבנה בדיוק לפי תכניות הבניה ללא כל חריגה, יש אישור מדידה ופקח של המועצה בדק את הנכס לפני שקבלתי את האישור מהמועצה.בשנה שעברה מזכיר הישוב לא הסכים לחתום על האישור בטענה כי הישוב לא סיים את התשתיות ולכן אין הוא יכול לאשר לטופס 4 (למרות שהמועצה אישרה את הבית) נאמר כי רק לאחר השלמת התשתיות נקבל את האישור המיוחל.הבעיה: היום כאשר התשתיות כבר כמעט מוכנות, מנסה מזכיר הישוב להתנות את חתימתו על האישור הסופי בתשלום של 26,000 ש"ח לישוב (תשלום שנמצא במחלוקת ע"י מספר תושבים) בכדי לקבל את האישור לחיבור הבית לחשמל.ללא חתימת הישוב אי אפשר לחבר את הבית למרות שהוא נבנה כחוק, האם הישוב יכול למנוע ממני את הטופס המיוחל? האם מותר להם להשתמש בחתימה כדי לגבות כסף על דבר שלא שני הצדדים מסכימים לו?הצעתי לישוב לפנות לבית המשפט בדרישה לחייב אותי לשלם את ה 26,000 ש"ח , התשובה שלהם זה לוקח יותר מידי זמן וכסף הליכים מסורבלים, עדיף להם ללחוץ אליי כך,יש מצב שהישוב יהיה גם תובע גם שופט וגם מוציא לפועל?אשמח לשמוע את מה יש לכם לומר, האם אני יכול לבקש צו עשה מבית המשפט שיחייב את הישוב לחתום?

    • קבלת טופס 4
      עו"ד טל רכניץ | 26/05/2011 18:14

      מהאמור בפנייתך, עומדות שתי אפשרויות: לשלם כעת תחת מחאה לקבל את האישור המיוחל, ואח"כ לתבוע השבה בבימ"ש, או כעת לפנות לערכאות ולבקש צו עשה, דבר שעלול לקחת זמן. מבין האפשרויות הנ"ל, אני חושב שהאפשרות הראשונה, עדיפה. טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן