חבות בהיטל השבחה בגין זכויות בנייה בגג

  • היטל השבחה - גג משותף
    גלית | 25/05/2011 08:57

    שלום רב, אני מכרתי דירה בחולון. הדירה בקומה שישית ואחרונה והגג שייך לכל הדיירים. בעבר, פניתי לדיירים וביקשתי לבנות על הגג אך הם סרבו לחתום. מכרתי את הדירה ובעירייה מבקשים ממני לשלם היטל השבחה היות ואני קומה אחרונה. האם זה תקין? הרי הגג שייך לכל הדיירים הוא לא שלי בטאבו.

    • חבות בהיטל השבחה בגין זכויות בנייה בגג
      עו"ד טלי קסלר | 25/05/2011 16:19

      העניין נתון למדיניות של הוועדה המקומית. ישנן וועדות מקומיות רבות שלא מחייבות בהיטל השבחה כל זמן שלא ניתן לממש את הזכויות או שבמקרה כזה מחתימות את הרוכש שאם וכאשר ירצה לממש את הזכויות הוא מתחייב לשלם את היטל ההשבחה. ישנן כאלה שמחייבות בהיטל השבחה למרות שלא ניתן לממש את הזכויות. אם תמצא שבעבר כשנמכרו דירות העירייה לא חייבה בהיטל השבחה - יש לך טיעון טוב לערעור על החבות בהיטל ההשבחה. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן