מי משלם עבור התקנת המעלית וכמה?

  • מעלית בבניין משותף
    שייקה | 24/05/2011 22:22

    שלום רב האם ישנה תקנה או חוק שמסדיר את נושא חלוקת הדיירים בתשלום עבור התקנת מעלית? מדובר בבניין בן 3 קומות על עמודים ובכל קומה דירה אחת הקומה הראשונה חתמה על הסכמה אבל לא רוצה לשלם והקומה השלישית רוצה שאנחנו (קמה 2) והם נתחלק חצי חצי. האם ישנה חלוקה קבועה בחוק שכל דייר משלם חלק יחסי הנובע מגובה הקומה או שהנושא פרוץ ופתוח למו"מ בין הדיירים?? תודה מראש

    • מי משלם עבור התקנת המעלית וכמה?
      עו"ד אברהם ללום | 24/05/2011 22:50

      חובת תשלום על מעלית בבית משותף - החוק קובע, שבעלי הדירות המחליטים על התקנת המעלית הם שישאו בהוצאות התקנתה אך הם גם יכולים להסכים שרק חלקם ישאו בהוצאות ואחרים יהיו פטורים. . ההוצאות וחלוקתן - הנושא תלוי בדיירים, הדיירים רשאים לשנות את ההסדר הקבוע בחוק וזאת במסגרת תקנון מוסכם. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה רבה ושאלת הבהרה קצרה
        שייקה | 25/05/2011 10:12

        ברור לי שהדיירים יכולים לקבוע הסדר כראות עיניהם שאלתי היא האם בחוק ישנו הסדר מסוים לחלוקת התשלום לפי אחוזים ביחס לגובה הקומה של הדייר? או שהחוק בכלל לא עוסק בכך? התוכל בבקשה להפנות אותי לתקנה הרלוונטית חיפשתי לבד אך לא מצאתי... תודה רבה