כתב התחיבות קונה מוכר- השבחה

  • היטל השבחה
    יגאל | 24/05/2011 20:31

    שלום רב אני גר בבניין קומה 5 מתוך 5 הגג איננו מוצמד אליי אלא שייך לכל הדיירים. חתמתי על חוזה עם קונה שאומר שאם יש היטל השבחה והתכנית אושרה לפני חתימת החוזה אז המוכר משלם ואם התכנית אושרה לאחר חתימת החוזה אז הקונה משלם. כשהלכתי עם הקונה לקחת אישור עירייה לטאבו הסתבר לנו שיש תכנית שאושרה להוסיף עוד קומות בבניין בעתיד והתכנית אושרה לפני חתימת החוזה. בעירייה נתנו לקונה לחתום על התחייבות לשלם בעתיד את היטל ההשבחה. האם המוכר צריך לשלם את היטל ההשבחה בהתאם לחוזה כי התכנית אושרה לפני חתימת החוזה וזה למרות שהמוכר כלל לא ייהנה מההשבחה אלא רק הקונה ירוויח מזה? נא עזרתכם

    • כתב התחיבות קונה מוכר- השבחה
      עו"ד אברהם ללום | 24/05/2011 22:46

      הייתי שמח לדעת באיזו רשות מדובר, מאחר ובמקרה שלך יש רשויות רבות שמקיימות החלטה של בית המשפט השלום בת"א, החלטה שקבעה שבתב"ע עליות גג ניתן לחתום על התחיבות קונה מוכר, קרי שהקונה לוקח על עצמו את ההתחיבות שבמידה והוא יחליט לנצל את הזכויות כי רק אז הוא ישלם. במקרים בהם מתווספות זכויות בניה שמימושן אינו אפשרי ואינו תלוי רק במוכר הדירה, עיריות רבות כמו נתניה, ת"א ועוד רושיות אחרות מוכנות לדחות את מועד תשלום היטל ההשבחה ע"י חתימה על התחייבות קונה מוכר. מדובר למעשה על מה שניתן להגדיר דחיית יום המימוש, לעניין היטל ההשבחה באמצעות החתמה על כתבי התחייבות, העיריה מבטיחה כי אם מתי שהוא בעתיד הזכויות תמומשנה ע"י בניה בפועל, הרוכש לא יעלה טענות וישלם. הנושא היה צריך להיבדק בטרם המכירה על ידי המוכר ו/או מי מטעמו, בכל מקרה יש דרכים לטפל בעניין לרבות טעות בכדאיות העסקה. בכל מקרה מומלץ לפעול באופן ברור מול הקונה מאחר וניתן להסדיר ברוב הרשויות את העניין ללא תשלום בפועל ולכן אין סיבה שהרוכש לא ייקח על עצמו את העניין. חבל שהנושא לא עלה כבר בהסכם וקיבל התיחסות כנדרש. אברהם ללום ,עו"ד מנהל הפורום