סיכון חיה של שוכרת

  • סיכון חיי שוכר
    רחל | 24/05/2011 12:40

    בתי שוכרת דירה ובעל הדירה נתן את הסכמתו לביצוע עבודות שיפוץ/תמ"א 38 העבודות מתבצעות תוך סיכון חייה של בתי השאלה האם ניתן להוציא צו הפסקת עבודה ???? מה זכויותיה כשוכרת כאשר חוזה השכירות שלה מסתיים ב אוקטובר 2011

    • סיכון חיה של שוכרת
      עו"ד אברהם ללום | 24/05/2011 16:18

      בהתאם להוראות החוק אכן לשוכר אין מעמד הצבעה בהחלטות המתקבלות בנוגע למקרקעין המושכרים וזכות ההצבעה הינה של בעל הדירה הרשום בלבד, למעט מקרים בהם ניתן יפוי כח מאת המשכיר לשוכר לצורך ביצוע פעולות כאמור. צו הפסקת עבודה הינה צו אשר ניתן במסגרת הליך מנהלי. במידה והנך סבורה כי ביתך מצויה בסכנת חיים בשל הבניה ניתן לפנות לרשות המקומית ולהודיעה בדבר ביצוע עבודות תוך סיכון חיי אדם אך יש לקחת בחשבון כי הרשות תבחן את הדברים והוצאת צו ההפסקה נתון לשיקולה הבלעדי. לחילופין, ניתן לפנות לבעל הדירה ולהודיעו כי מאחר ואופן השימוש לאחר תחילת ביצוע העבודות שונה באופן מהותי מאופן השימוש שהתאפשר לשוכרת במעמד חתימת ההסכם ותוך הסתמכות על מצב הדירה במועד החתימה אזי יש לאפשר לה כשוכרת לסיים את מועד השכירות באופן מיידי וללא חיובה בדמי שכירות ומגורים ממועד זה (תחילת העבודות) ועד לסיום התקופה הקבועה בהסכם. אפשרות אחרת הינה הגשת בקשה לבימ"ש למתן צו הפסקת עבודה אך העניין כרוך בהוצאות כספיות וצורך בהגשת תביעה כאשר הבקשה הנ"ל תהווה סעד זמני נלווה לתביעה- לצורך הגשת בקשה כאמור מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום ואשר ילווה את ההליך.