אחריות לתיקון ליקויים בדירה שכורה

  • מהי אחריות בעלת הדירה?
    דנה | 24/05/2011 09:15

    שלום, אנחנו משפחה צעירה שפעם ראשונה שוכרת דירה. כאשר ראינו את הדירה גרו בה השוכרים הקודמים ועל פניו היא נראתה טוב. אבל לאחר שנכנסנו ראינו את כל הפאקים ויש המון! הבית לא מתוחזק בכלל, כל פעם משהו אחר נופל או מתפרק: דלת הכניסה נרדה מהציר שלה, ברז החצר דולף, ידית האמבטיה נשארה ביד שלי וכו'. אנחנו משלמים המון שכר דירה ובעלת הדירה כל הזמן טוענת שלא היא אחראית על התיקונים. רבים מהתיקונים היא העבירה לאחריות השוכרים הקודמים והם אכן תקנו חלק, אבל בצורה מאד חובבנית. שאלתי: מה נחשב בלאי טבעי? האם יש רשימה מסודרת של אחראיות של בעלת הדירה? אנחנו חתמנו על חוזה סטנדרטי והוא מאד עמום במיוחד כלפי האחריות של בעלת הדירה לתקן. איפה הזכות שלנו כשוכרים? מתי זה הפרת חוזה? האם צנרת שבורה בכיור המטבח נחשב כבלאי טבעי והאחריות של בעלת הדירה? תוך כמה זמן עליה לתקן זאת? אני כבר יומיים בלי מים בכיור. תודה על כל מידע.

    • אחריות לתיקון ליקויים בדירה שכורה
      עו"ד אברהם ללום | 24/05/2011 16:11

      יש לבחון את החוזה ואופן ניסוחו מהם הליקויים בדירה לגביהם השוכר יהיה אחראי ומה אופי הליקויים לגביהם המשכיר יהיה אחראי. יש לבחון האם נכלל בהסכם עניין הימצאותו של פגם נסתר ומי יהיה אחראי לתיקונו. אנשים רבים נוטים להקל ראש בעניין הצורך בעו"ד לשם חתימה על הסכם שכירות ואינם מודעים לכך כי חוזה סטנדרטי איננו משקף באופן ראוי את האינטרסים של שני הצדדים יחד ולפיכך ראוי לשכור שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להימנע ככל הניתן מהקלעות למצבים בהם החוזה איננו נותן מענה לבעיה שנוצרה ופתרונה יהיה על פי המשתקף באופן עקיף מאומד דעת הצדדים כפי שבאה ליידי ביטוי בחוזה עצמו.