תשלום לוועד הבית

  • עיצה וייעוץ משפטי
    שמוליק | 18/05/2011 22:39

    שלום רב, הסיפור מתחיל כך: אני שוכר דירה בבנין משותף 4 שנים. כאשר נכנסתי לדירה נאמר לי כי ועד הבית גובה 200 ש"ח לחודש דמי ועד ו300 ש"ח לחודש בגלל ההסקה. כיום, ישנו בלאגן בבניין, שכן יש ועד בית חדש והתברר לו שיש בבנין שכן ותיק שהיה מזמין את כל הספקים ובכלל זה חברת גז להסקה, גינון, ניקיון וכו' והיחיד שעובד מולם, בעוד הועד הישן רק גובה את הסכום החודשי הקבוע מכל דייר, אולם מה שמתברר זה השכן הבעייתי לא נתן קבלות לועד הבית הישן לגבי כל הוצאה שהיא כי ככל הנראה גבה לעצמו חלק ממיסי ועד הבית לעצמו מספקים שלקחו בשחור. מחישוב שנעשה על ידי הסכום הסביר שאני אמור לשלם לחודש כדייר הוא כ91 ש"ח כאשר חישבתי את ההסקה ולכן ברור שיש גניבה של כסף, כל שכן אין קבלות לגבי כל הוצאה לגבי כל חודש שאני יכול לראותם ולחשבם ולדעת כמה פחות או יותר אני צריך לשלם. כעת ועד הבית החדש מבקש שאשלם על ששת החודשים האחרונים בסכומים שנקבתי לעיל לחודש (300 ש"ח ל3 חודשי חורף ו200 ש"ח ל3 החודשים האחרונים). שאלתי היא כדלקמן: 1. האם לועד הבית החדש יש עילה משפטית לגבות ממני את הסכומים הנ"ל באמצעות תביעה למפקח כאשר הוא לא מראה קבלות לגבי כל ההוצאות או רובן כך שיוכח שעלי לשלם סכומים כאלו? להזכירך כי אין בידי ועד הבית החדש קבלות שכן השכן לא ניפק כאמור לעיל האם הוא יכול לתבוע אותי במצב כזה בהיעדר פירוט של הכנסות מול הוצאות בהיעדר קבלות / חשבוניות?האם יש לו סטנדינג משפטי? כמובן שאשלם כסף לפי חישוביי מקסימום עלי לשלם 91-100 ש"ח לחודש. תודה

    • תשלום לוועד הבית
      עו"ד טל רכניץ | 19/05/2011 23:26

      על פניו, אם הוועד יכול להכויח כי המדובר בהוצאות הדרושות לתחזוקה שוטפת של הבניין, הוא בהחלט יכול לתבוע וסביר להניח שיזכה. טענותייך, כי כביכול המדובר בסכום שאינו קשור להוצאות בהכרח, ועל הוועד לנפק דוחות, יכולות להוות טענות הגנה וייתכן והטענות תתקבלנה ולו בחלקן. חשוב להבין, כי כל עוד החלטות הוועד התקבלו כדין, קביעת הוועד לגבי גובה התשלום החודשי השוטף, תחייב, אלא אם נקבע מפורשות באסיפות הדיירים כי ההוצאות צריכות לכסות אק ורק את ההוצאות השוטפות. בדר"כ נהוג לגבות סכום יותר גבוה מהשוטף לכיסוי הוצאות בלתי צפויות וכיו"ב. טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן

      • תודה רבה רק השלמות קטנות בבקשה
        r | 20/05/2011 10:37

        1. היכן אני יכול לראות אם נקבע מפורשות באסיפות הדיירים כי ההוצאות צריכות לכסות אך ורק את ההוצאות השוטפות? 2. האם ועד הבית הישן והחדש לא חייב להציג לי כל קבלה בעבור כל הוצאה שוטפת ולא שוטפת והאם אין לו חובה חוקית לפרסם כל רבעון את פירוט כל ההוצאות מול ההכנסות והיכן עליו לפרסם? 3. את הפירוט החודשי היכן ועד הבית שומר וכמה חודשים רטרטאקטיבי עליו לשמור במידה ושכן ירצה להציץ לחודשים לאחורה? תודה