סיום הסכם שכירות

  • דרישת פינוי לאחר מות בעל הנכס
    תמיר | 18/05/2011 20:03

    שלוםאני גר בדירה מזה 6 שנים כשהחוזה האחרון נחתם ב15/5/2005  עם אופציה לשנה ושאם תהיה המשכיות הסכום לא יעלה על 550 דולר ומאז נעשו הסכמות שבע"פ.החוזה נחתם מול אחד מיורשי הנכס (שלושה יורשים אח ושתי אחיות) שניפטר לפני חודשיים ומולו התנהלו הדברים בשנים האחרונות ולא היו טענות כלפי אף אחד מהצדדים כולל לא מהאחיות שהיו שותפות לעניין לפי טענתה של אחת מהם ולעולם אפילו לא הכרתי.יחסנו היו חבריים עם אמון הדדי ובמהלך השנים אף העלתי את שכ"ד.התקשרתי בערב חג הפסח לאחל חג שמח ולשאול לשלומו נאמר לי ע"י בתו שהוא ניפטר ואז שאלתי לאן עליי להפקיד מעכשיו את שכ"ד והיא אמרה שידברו איתי האחיות של אבא שלה אחרי החג.לאחר כשבועיים פנו אחיותיו של המנוח בדרישה להפגש להמשכיות.לפני כשבוע ביקרו אצלי פעם ראשונה וביקשו להעלות את שכ"ד בטענה שהאח היה פראייר והמחיר מצחיק שהבקשה הראשונית היתה בסכום כמעט כפול או שאתפנה וכל זאת בלי לתקן כלום בדירה. ואני מצטט "זו הכלה ככה הבית רוצה או לא?"ביקשתי וממש התחננתי שיאפשרו לי להשאר לפחות רק 4 חודשים עד חצי שנה במחיר שקבע לי המנוח מכיוון שנולדה לי בת לפני שבועיים ומצבי הכלכלי לא טוב. ניסיתי לדבר אל ליבם ולספר על ההסכם עם המנוח שהבטיח לי מספר פעמים בחודשים האחרונים שאהיה רגוע ושאוכל להשאר לפחות שנה באותם תנאים (בית פרטי ישן עם המון בעיות ואת רוב התיקונים עשיתי בעצמי למעט דברים גדולים והיה נוח לשני הצדדים)עד שיהרס הנכס וימכר לקבלן.והם מצידם באטימות ממש לא רק שלא הסכימו אלא לחצו אותי להעלות את שכ"ד או לפנות ומאז החל מסע ההפחדות. ביקשתי שבוע לבדוק אפשרויות.לאחר כמה ימים נודע לי שהם עדיין לא הבעלים החוקיים וגם המנוח היה בדיעבד רק יורש עתידי.הנכס רשום על האבא שניפטר לפני יותר מ20 שנה.לפני כמה ימים הגיעו במטרה שאחליט אם להעלות את שכ"ד או שאתפנה. ביקשתי שיתחשבו בנסיבות ואינני מעוניין לשלם יותר ממה שהמנוח קבע וכך גם במחיר ניסינו להגיע להסכמה ללא הצלחה. אציין שהם היו 4 אנשים וגרמו לי ללחץ ובלבול מלווה בצעקות והפחדות שלא הותיר לי שום אפשרות.כשביקשתי שיציגו אישור או צו ירושה שמראה שהם הבעלים, בטענה שלא אוכל לבצע הסכם עם מי שאינו בביטחון מלא בעל הנכס התגבר מסע ההפחדות שלהם. הם התרעמו והחלו לצעוק והרגשתי מותקף באופן מילולי ע"י 4 אנשים כאשר אישתי עם התינוקת בחדר עם בכי היסטרי אגב שמאז נמשך יומיים וקושי לישון.כשהם תוך כדי יצאו החל המתווך (חבר של המשפחה) לצעוק ולאיים שיוציא אותי ואף גידף וניבל את הפה (הכל מוקלט) וביקשתי ממנו שיצא מהחצר שלי.(מדובר בנכס נדלני חם. בית פרטי עם אדמה בלב העיר ומכאן האינטרס של המתווך שרוצא כמובן לתווך את העסקה הגדולה מול קבלן והמשפחה)אתמול קיבלתי שיחה מהמתווך שביקש שאצא החוצה לקבל מכתב . יצאתי והוא מסר לי מכתב מעו"ד עם דרישה לפינוי תוך 30 יום.עזרו לי להבין מהם זכויותי  ומה עלי לעשות?והאם הם יכולים לפנות אותי לפני שיעבירו לי אישורים על בעלות או צו ירושה ומה לאחר מכן האם אז באמת יוכלו להוציא אותי?אני ממש חרד לעתיד משפחתי החדשה מכיוון שאין ביכולתי עכשיו לבצע מעבר שכרוך בהמון בעיות, בשכ"ד גבוהה יותר והוצאות רבות מסביב.תודה מראש,תמיר.

    • סיום הסכם שכירות
      עו"ד טל רכניץ | 19/05/2011 18:08

      ראשיתף מומלץ להיוועץ עם עו"ד וגם שייצג אותך. עקרונית, כל הסכם בעל פהף ניתן להביא לידי סיום זמן סביר מראש. ספק רב, אם חודש ימים הינו זמין סביר מראש בנסיבות הקיימות. מכל מקום, אם לא תיענה לדרישות שלהם לעזוב, הם יוכלו להגיש תביעה לפינוי. מומלץ שתיוצג על ידי עו"ד, אך אז תוכל להעלות טענות הגנה, ובין היתר, לגבי מעמדים החוקי שאינם יורשים עדיין, שיש הסכם בעל פה וכיו"ב. ייתכן ובימ"ש יקבל חלק מהטענות ... מומלץ לנסות, שכן בכל בטוח זה ייתן לך ארכה של כמה חודשים, כפי שרצית מלכתחילה ... טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן

    • דרישת פינוי לאחר מות בעל הנכס
      תמיר | 20/05/2011 03:45

      תודה רבה זה מה שאעשה.יום נעים,תמיר.