סיפוח מחסן קומתי לדירה

  • שינוי פנימי בדירה
    גל | 18/05/2011 12:17

    שלום רב למומחים בפורום, אני עומד לרכוש דירה שיש בה 4 חדרים ועוד מחסן בתשריט. יש לי אפשרות לשבור את קיר המחסן וכך להרחיב את הסלון. האם אני צריך אישורים לדבר כזה? אם כן, האם זה כרוך בעלויות לעירייה?

    • סיפוח מחסן קומתי לדירה
      עו"ד טלי קסלר | 18/05/2011 19:58

      באופן עקרוני זה שינוי שמחייב הוצאת היתר בניה. מדובר בשטח שלפי ההיתר אמור לשמש כמחסן שאתה הופך אותו ל"שטח עיקרי" - חלק מהדירה שלך. לא בהכרח שניתן להוציא לכך היתר בנייה - זה תלוי אם יש בבניין זכויות בניה לא ממומשות. סיכוי גדול שהעניין גם כרוך בעלויות ביחס לפער שבין השימוש למחסן לבין השימוש למגורים. תוכל לבדוק את העניין מול אדריכל או מהנדס שעוסקים בהוצאת היתרי בניה. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן