מכירת דירה יחידה - 4 תנאים מצטברים

  • דירה יחידה
    אייל | 17/05/2011 21:01

    יש ברשותי דירה אחת שמכרתי אותה לפני כחודש,העסקה דווחה לרשויות המס,אך אני עדין גר בדירה כי מועד העברת החזקה לא הגיע(ולכן הנכס גם לא רשום עדין על שם המוכרים.) א. אני מעוניין לרכוש כעת דירה חדשה, האם הדירה החדשה שארכוש תחשב כדירה יחידה? ב. האם בטופס המש"ח אוכל להצהיר כי יש ברשותי דירה אחת?

    • מכירת דירה יחידה - 4 תנאים מצטברים
      עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 22:20

      מכירת דירה יחידה (להלן ההגדרות) - במכירת דירת מגורים יחידה של המוכר ניתן פטור מותנה בקיומם של 4 תנאים מצטברים: א) הדירה הנמכרת היא דירתו היחידה של המוכר בישראל ובאזור יו"ש. ב) במשך 18 חודשים שקדמו למכירה זו לא מכר דירה אחרת פטור לפי עילה זו. ג) בארבע השנים שקדמו למכירה זו לא היתה לו בעת ובעונה אחת יותר מדירת מגורים אחת. ד) הדירה הנמכרת אינה חלק מדירה שהוא פחות מ- 25% ממנה, וכן לא הושכרה למגורים בשכירות מוגנת לפני 1997. דירות שלא יחשבו כדירה נוספת: א) דירה שנרכשה כתחליף לדירה הנמכרת בשנה שקדמה למכירה. ב) דירה שהושכרה בשכירות מוגנת לפני 1997 ג) דירה שחלקו של המוכר בבעלות בה פחות מ- 25%. דירה שתחשב כדירה נוספת- אם היא בבעלותו של איגוד, ואינה מלאי עסקי, ולמוכר יש באמצעות זכויותיו באיגוד לפחות 25% בבעלות על הדירה. לא נדרש שהדירה הנוספת תהיה דירת מגורים מזכה. לילה טוב, אברהם ללום, עו”ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      • מס רכישה
        אייל | 18/05/2011 16:41

        במקרה שהבאתי שהוא: מכרתי דירה אחת שיש ברשותי,דווחתי לרשויות המס,אני עדין נמצא בדירה זו כי מועד העברת החזקה טרם הגיע(הדירה עוד לא רשומה על שם הקונה),כעת אני רוכש דירה חדשה,האם הדירה החדשה שאני רוכש כעת תחשב כדירה יחידה לצורך פטור ממס רכישה עד סכום של 1350000????

        • מס רכישה - דירה יחידה
          raoul | 18/05/2011 19:58

          כפי שענה עו"ד ללום !! התשובה היא כן אצה זכאי למדרגות מס רכישה לפי דירה יחידה.

          • הבהרה
            אייל | 19/05/2011 09:42

            איך הבנת את זה מדבריו של עו"ד ללום?? עו"ד ללום התייחס לפטור ממס שבח (להבנתי)