הצבעה לועד הבית באמצעות יפוי כח

  • ייפוי כוח להצבעה בישיבת ועד בית
    בועז | 17/05/2011 16:04

    אני בעל דירה אחת בבניין יוקרה בן 96 דירות. רוב בעלי הדירות הם תושבים זרים שגרים בחו"ל ולא יכולים להגיע לישיבת ועד בית כדי לקבל החלטות שדורשות רוב של בעלי הדירות. הבנתי שהם יכולים בכל זאת להצביע ע"י חתימה על הסכם כולשהוא של ייפוי כוח ואז הם יכולים להצביע דרך פקס או מייל או טלפון סלולארי. איך קוראים להסכם כזה ומי יכול לנסח לי כזה?

    • הצבעה לועד הבית באמצעות יפוי כח
      עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 16:51

      בעל דירה זכאי להשתתף באסיפה הכללית ולהצביע בעצמו או באמצעות נציג מטעמו. גם שוכרי הדירות יכולים להשתתף אך אין להם זכות הצבעה אלא אם כן הציגו ייפוי כוח מבעל הדירה. מה שנהוג לעשות במקרה ומדובר על תושב חוץ, הינו מינוי מיופה כח באמצעות יפוי כח לשמש כנציג לרבות לעניין החלטות ועד בית. במידה ומדובר על קבוצה כנ"ל. בכל מקרה צריך לבדוק את התקנון של הבניין ולראות אם לא נקבע שם אחרת !!! יש החלטות שיש לקבל לפי רב שנמצא ומצביע בפועל. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • התשובה לא ענתה לי על השאלה
        בועז | 18/05/2011 16:18

        הסכם הייפוי כוח הזה. יש לו שם? מה צריך להיות הנוסח שלו? מי יכול לנסח כזה נוסח רק עורך דין?