הגורם היעיל בעסקה - תשלום דמי תיווך

  • מתווך בבלעדיות, שלא היה הגורם היעיל במכירת דירה
    דליה | 17/05/2011 13:34

    חתמנו על בלעדיות עם מתווכת ממשרד כלשהו למכירת הנכס שלנו, לתקופה של 3 וחצי חודשים. במהלך השבועיים הראשונים הגיעו 4 לקוחות ולאחר מכן כלום. לאחר חודש ושבוע, היא טסה ל- 5 שבועות לארה"ב ואמרה שבעל המשרד ומתווכים אחרים יטפלו בתיווך. כלום לא קרה, ולכן, פירסמתי אני מודעה באינטרנט (בידיעת בעל המשרד) וכעבור 3 שבועות, הדירה נמכרה (והמתווכת עדיין בחו"ל). כשחזרה המתווכת, נפגשנו והצענו להפחית את דמי התווך לחצי % כפשרה (במקור צריך להיות 1%). הם דוחים אותנו בטענה כי מגיע להם שכר טירחה מלא.

    • הגורם היעיל בעסקה - תשלום דמי תיווך
      עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 16:55

      כפי שפרסמתי באתר שלי ובמאמרים כאן בפורום, יש לבחון במקרה מסוג זה, על פי הפסיקה - נפסק כי המתווך לא הוכיח כי היה קרי, על פי האמור מי פעל לגיבוש העסקה. עוד נקבע, כי נותקה הרציפות הכרונולוגית הנדרשת על פי החוק, בין המועד בו הראה המתווך את הדירה לבין מועד החתימה על עסקת מכר הדירה, שנעשתה כעבור כחודשיים באמצעות המתווך השני. לעיון בפסק הדין אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום