מכירת דירה שהתקבלה בירושה

  • פטור ממס שבח
    יוסי | 17/05/2011 11:52

    לפני ארבע שנים (פחות חודשיים) העברתי לגרושתי במסגרת הסכם גירושין (שאושר על-ידי בית המשפט לעינייני משפחה) מחצית מזכויותיי בדירת המגורים המשותפת שהייתה בבעלותנו וזאת בתמורה כפי שהוסכמה על-ידיינו. על התמורה לא שולם מס שבח. לפני שנה נפטרה קרובת משפחה (בת דודה של אימי) שהורישה לי,לאחי ולאחותי את הדירה בחלקים שווים. צו הירושה קיבל תוקף בתחילת 2011 (כולל העברה בטאבו). כעת ברצוניינו למכור את הדירה. האם עליי יהייה לשלם מס שבח? אחי ואחותי לא מכרו אף דירה בארבעת השנים האחרונות.

    • מכירת דירה שהתקבלה בירושה
      עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 15:55

      לפני ארבע שנים (פחות חודשיים) העברתי לגרושתי במסגרת הסכם גירושין (שאושר על-ידי בית המשפט לענייני משפחה) מחצית מזכויותיי בדירת המגורים המשותפת שהייתה בבעלותנו וזאת בתמורה כפי שהוסכמה על-ידיינו. על התמורה לא שולם מס שבח. לפני שנה נפטרה קרובת משפחה (בת דודה של אימי) שהורישה לי, לאחי ולאחותי את הדירה בחלקים שווים. צו הירושה קיבל תוקף בתחילת 2011 (כולל העברה בטאבו). כעת ברצוניינו למכור את הדירה. האם עליי יהיה לשלם מס שבח? אחי ואחותי לא מכרו אף דירה בארבעת השנים האחרונות. לגבי דירה שהתקבלה בירושה יש פטור ספציפי בחוק. מכירת דירה שהתקבלה בירושה -במכירת דירת מגורים מזכה שנתקבלה בירושה ניתן פטור עצמאי ומיוחד המותנה בשלושה תנאים: א) המוכר הוא בן זוגו של המוריש או צאצאו (כולל נכד או נין) או בן זוגו של הצאצא. ב) לפני פטירתו היה מוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד - ? יש לבדוק האם אכן כך במקרה שלך ג) המוריש היה זכאי למכור את הדירה בפטור. לגישת הרשויות הזכאות נבחנת ביום המכירה בידי היורש ולא ביום הפטירה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • מכירת דירה מירושה
        יוסי | 17/05/2011 16:30

        ראשית אני מודה לך על תשובתך המהירה. מספר הבהרות בקשר לתשובתך המפורטת (1) התנאי הראשון (סעיף א') אינו מתקיים עבורי כי הקרבה היא בת דודה שנייה (2) סעיף ב' וסעיף ג' מתקיימים (3) האם שלושת התנאים צריכים להתקיים יחד כדי לקבל פטור או כל תנאי לחוד?

        • תנאים לקבלת הפטור
          עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 17:04

          שלושה תנאים כאמור בסעיף. תפנה לעו"ד ותקבל יעוץ אישי, זו הדרך הטובה ביותר. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום