פרגולה

  • פרגולה
    הילה | 17/05/2011 11:28

    שלום אני מקוה שאני הפורם הנכון אני מתכונת לעשות במרפסת שלי [ בית משותף ] פרגולה סרגלים 20 מטר עם קירוי סנטף ללא אישור [בבניין יש כמה פרגולות ] 1. מה הענישה מבחינת החוק במקרה כזה ? 2. כיצד אני יכולה להשיג אישור ? 3. פרגולה ללא סנטף היא חוקית ? תודה מראש

    • פרגולה
      raoul | 17/05/2011 11:55

      ככלל פרגולה (גם ללא תקרה - ולא משנה ממה זה עשוי) דרושה היתר בניה ויש דרישה להכנת תכנית ע"י אדריכל/מהנדס וכו'. אלא שההיתר הינו "היתר לעבודה מצומצמת" כקבוע בתקנות התכנון והבניה (היתר לעבודה מצומצמת) תשס"ג-2003. ברור שהליך אישור הבקשה הינו מהיר הרבה יותר מאשר בקשה "רגילה". עם זאת יש להבהיר כי גם בהיתר - הרי שהמרווחים בתקרת הפרגולה חייבים להוות לפחות 40% (זה אומר לפחות 40% שטח פתוח לכיוון השמיים). ככל שהפרגולה הינה מכוסה - וגם אם אן לה קירות - (ולא משנה ע"י איזה חומר) הרי שהדבר מהווה תוספת שטח עיקרי ודורש הגשת היתר מלא באם הדבר אפשרי מבחינת אחוזי בניהושאר התקנות. סגירת פרגולה ללא היתר מהווה עבירה על חוקי התכנון והבניה וגוררת אחריה הלך פלילי וקנסות אוד כבדים ביחד עם צו הריסה (וזה לא משנה אם השכן עשה את אותו הדבר או לא).

    • בניית פרגולה ללא אישור, היתר או רשיון בנייה.
      עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 12:56

      לכל רשות יש התנאים וההגבלות, שלה לגבי בניית פרגולה במרפסת או בגינה. כמו כן, ישנם גם הבדלים בסוגי הפרגולות בכדי לדעת איזה רשיון צריך להשיג מהרשות המקומית. במידה והפרגולה עשויה בטון, יש צורך באישור מהנדס ואילו בפרגולות פשוטות העשויות חומרים מסוג מתכת, במבוק או עץ אין צורך באישור מהנדס אלא רק ברשיון רגיל מהרשות המקומית. מדובר בתקנות התכנון והבניה (היתר לעבודה מצומצמת), תשס"ג- 2003 . במקרה דנן, מדובר בהקמת פרגולה, האם צריך להוציא עבורן היתר בניה, ולעבור את כל ההליך, זו השאלה העיקרית, אני מבין ? חוק התכנון והבניה קבע מסלול מהיר ופשוט יחסית לקבלת היתר לסוג עבודות כאלה. פרגולה - התקנות מגדירות פרגולה כמבנה בלא קירות, שתקרתו משטח הצללה מישורי ואינו משופע או נטוי, הנסמך על עמודים ובלבד שהמרווחים בין החלקים האטומים של משטח ההצללה מחולקים באופן שווה ומהווים 40% לפחות ממנו - זו הגדרה לעבודה מצומצמת, בכל מקרה תפני לעו"ד שבקי בתחום לקבלת חוות דעת מאחר ובנייה בניגוד לחוק התכנון והבנייה הינה עבירה חמורה. כעו"ד אינני יכול לתת לך יעוץ במסגרת זו, לגבי הסנקציות בגין עבירה על חוק התכנון והבנייה, מה גם שאינני יודע מה סוג הפרגולה שאת מתכוונת לבנות. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • זו התשובה העיקרית  לת
        אני מבין ? | 17/05/2011 23:43