תכנון מס

  • מס שבח על בנית בית במגרש של קרוב משפחה
    דורון | 16/05/2011 19:38

    לאמי יש מגרש שמכירתו כרוכה במס שבח גבוה (נרכש בשנות ה50). אני מעוניין לבנות עליו בכספי ולמכור את הבית בפטור מס שבח. כדי לעשות זאת אמי רוצה להעביר אלי את המגרש במתנה. האם העברה זו מחייבת במס שבח אותו אני רוצה למנוע?

    • תכנון מס
      עו"ד אברהם ללום | 16/05/2011 20:21

      ניתן למכור דרך האם, במידה והיא לא מכרה דירה בפטור, יש מנגנון של הלוואה ועוד. ניתן לעשות תכנון מס מאוד מעניין במקרה הנ"ל, אך אין זה המקום לפרט כיצד, מומלץ לפנות לעו"ד מנוסה לקבלת יעוץ אישי. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • פטור למגרש???
        דורון | 16/05/2011 20:49

        למיטב ידיעתי הפטור ממס שבח חל על מכירת דירת מגורים לא על מגרש?איך מגיעים אליך?

        • פטור למגרש
          עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 08:57

          כמובן, זו היתה הכוונה, פטור לבית לאחר שיבנה. מדובר על מקרה שקל להתמודד איתו מבחינה משפטית למי שמכיר את הנושא. שיהיה בהצלחה אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום