מס רכישה הקפאה

  • מס רכישה
    יוסי | 16/05/2011 14:12

    שלום רב שאלה ששמעתי עליה כמה תשובות שנות מעורכי דין איך אני ידע מי צודק? קניתי דירה שניה ועשיתי על המס רכישה הקפאה ושכשיו אני רוצה לקנות דירה שלישית ואח"כ למכור את הראשונה האם אני משלם מס רכישה רק על הדירה השלישית או שאני צריך לשלם גם על השניה וגם על השלישית

    • מס רכישה הקפאה
      עו"ד אברהם ללום | 16/05/2011 20:27

      ניתן לתת לך תשובה ברורה, אך במקרה שלך יש צורך למועדים מדויקים בכל זמן. בטרם אתה מבצע עסקה תפנה לקבל יעוץ אישי ומקצועי. במקרים ונרכשת דירת מגורים כתחליף לדירה הקיימת עוד בטרם נמכרה הדירה הקיימת - זו מטרת החוק. במקרים כאמור לעיל הקל המחוקק על רוכשי דירות מגורים וקבע כי רוכש דירה שימכור את הדירה הקיימת תוך 24 חודשים מתאריך רכישת הדירה הנוספת, בתנאי שמלבד לדירה הקיימת אין לרוכש דירות נוספות בעת רכישת הדירה החליפית, ייחשב כבעל דירה יחידה וישלם מס רכישה על פי מדרגות המס לפי דירה יחידה. אולם, בעת רכישת דירה חליפית בטרם מכירת הדירה הקיימת, רשות מיסוי מקרקעין אינה מחשבת את החיוב במס רכישה אוטומטית לפי דירה יחידה, אלא לפי דירה נוספת, כאשר יתרת החיוב במס מוקפאת עד למכירת הדירה הקיימת. סכום המס המוקפא אינו מתבטל עד למכירת הדירה הקיימת וצובר הפרשי הצמדה וריבית. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • מקרה מדויק
        יוסי | 17/05/2011 13:46

        לא הבנתי למקרה שלי מה יהיה לכן הסביר שוב בדיוק קניתי לפני 5 שנים דירה ראשונה לפני חצי שנה דירה שניה עכשיו יש לי חוב מוקפא לתשלום מס על הדירה השניה אני רוצה עכשיו לקנות דירה שלישית ומיד אח"כ למכור את הדירה הראשונה מס רכישה על הדירה השלישית אני וודאי יהיה חייב לשלם שאלתי אם אני יהיה חייב לשלם מס רכישה על הדירה השניה בנוסף לראשונה או בגלל שבסוף מכרתי את הדירה הראשונה תוך 24 חודשים אני יהיה פטור ממס הרכישה על הדירה השניב שקניתי

        • תכנון מס לעניין מס הרכישה
          עו"ד אברהם ללום | 17/05/2011 23:10

          החוק מאוד ברור בעניין - במקרים כאמור לעיל הקל המחוקק על רוכשי דירות מגורים וקבע כי רוכש דירה שימכור את הדירה הקיימת תוך 24 חודשים מתאריך רכישת הדירה הנוספת, בתנאי שמלבד לדירה הקיימת אין לרוכש דירות נוספות בעת רכישת הדירה החליפית, ייחשב כבעל דירה יחידה וישלם מס רכישה על פי מדרגות המס לפי דירה יחידה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום