רישום ירושה

  • נסח טאבו זכרון דברים
    גדי | 11/05/2011 23:11

    היי, ראיתי דירה למכירה, וכאשר הוצאתי את נסח הטאבו שלה ראיתי שחמישים אחוז ממנה שייכים לאדם שנפטר. האם יש משמעות לעשות זכרון דברים לגבי הדירה כאשר מצבה המשפטי לא ברור? לדוגמא, עוד לא יצא צו ירושה הכולל את הדירה, ותאורטית לא ברור עדיין איך אחוזי הדירה יתחלקו בין יורשיה החוקיים. מה לעשות אם נניח אני רוצה את הדירה אך לא רוצה לחכות לה לנצח עד שמעמדה המשפטי יסתדר?

    • רישום ירושה
      raoul | 13/05/2011 08:33

      זהירות ! זכרון דברים על אף שמו המטעה - הוא חוזה מחייב לכל דבר ועניין - יש על זה פסיקה רחבה בפרט של העליון. לכן יש להיזהר מאוד מאוד לפני חתימה על מסמך שכזה - וראוי להימנע מכך לפני התייעצות עם עו"ד אשר יבדוק את פרטי העסקה קודם כל. קל וחומר כשמצב הזכויות בדירה אינו ברור. זכרון הדברים הינו עדיין מחייב - במישור החוזי - את מי שחתמו עליו. באשר לשאלה - כל זמן שלא תירשם הירושה בטאבו - לא תתאפשר העברת זכויות בדירה - ולכן ככל שאין צו ירושה ו/או צו קיום צוואה הדבר בעייתי בלשון המעטה (הדבר יכול להימשך שנים באם מצב הירושה אינו ברור). ישנם דרכים לעשות חוזים מותנים - אבל העניין דורש התעמקות ומיומנות.