איחור במסירת דירה - חלק ראשון...

  • איחור במסירת דירה
    kanerh | 08/05/2011 19:41

    שלום רב רכשנו דירה בפרוייקט לפני כשנתיים מועד המסירה בחוזה הוא דצמבר 2010 + גרייס של 90 יום הדירה עדיין לא נמסרה ומועד המסירה המעודכן הוא אוגוסט 2011 עיקר העיכוב הוא בשל קשיים של החברה לאשר תוספת של קומות לבניינים בשל התנגדות השכונה ממול וזמן רב שלקח להגיע להסדר מולם. ברצוני לדעת ראשית האם התיקון לחוק המכר - דירות (המאפשר עד 60 יום גרייס בלבד ובנוסף מחייב פיצויים בגובה 150%שכר דירה ממוצעת באזור) תקף לחוזים שנחתמו לאחר התיקון או לכל דירה שלא נמסרה עדיין? שנית, האם יכול הקבלן להתנער מאחריותו לפיצויים בשל העיכוב באישור תוספת הקומות? שמענו כי בפרוייקט אחר של הקבלן הוא הוריד דחה את המועד הקובע לתשלום הפיצויים ב-56 ימים בשל העובדה כי אחד מקבלני המשנה שלו פשט רגל, האם דבר זה קביל? לסיום באותו פרוייקט התחילה מסירת המפתחות כבר אך שמענו מהדיירים שם כי מאלצים אותם לחתום על מסמך שמבטל כל תביעה עתידית מהחברה ע"מ לקבל את המפתח וכן לשלם את כל יתרת הכסף על הדירה ולחכות לפיצויים ולא ניתנה אפשרות לקזז אותם, האם זה חוקי? תודה רבה

    • איחור במסירת דירה - חלק ראשון...
      עו"ד שזר תומר | 08/05/2011 21:52

      מיום 6.4.2011 תיקון מס' 5 ס"ח תשע"א מס' 2293 מיום 6.4.2011 עמ' 781 (ה"ח 263) 10. מי שביודעין לא מילא אחרי הוראות סעיפים 2(א) או (א1), 3 או 6, דינו - קנס 50,000 לירות קנס כאמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977. תחולה 11. (א) הוראות חוק זה לא יחולו – (1) על דירה בבנין שבנייתו נסתיימה לפני תחילתו של חוק זה; (2) על דירה שחוזה המכר לגביה נכרת לפני תחילתו של חוק זה. (תיקון מס' 2) תש"ן-1990 (ב) חוק המכר (דירות) (תיקון מס' 3), תש"ן-1990, לא יחול על דירה בבנין שבנייתו נסתיימה או שחוזה המכר לגביה נכרת לפני פרסומו (להלן - יום הפרסום); על דירה כאמור יחולו הוראות חוק המכר (דירות), תשל"ג-1973, כנוסחו ערב יום הפרסום. (תיקון מס' 5) תשע"א-2011 (ג) חוק המכר (דירות) (תיקון מס' 5), התשע"א-2011 (בסעיף קטן זה – תיקון מס' 5), לא יחול על דירה בבניין שבנייתו הסתיימה או שחוזה המכר לגביה נכרת לפני תחילתו של תיקון מס' 5; על דירה כאמור יחולו הוראות חוק המכר (דירות), התשל"ג-1973, כנוסחו ערב יום התחילה של תיקון מס' 5.

    • איחור במסירת דירה - חלק ראשון...
      עו"ד שזר תומר | 08/05/2011 21:55

      הוראות חוק זה לא יחולו – (1) על דירה בבנין שבנייתו נסתיימה לפני תחילתו של חוק זה; (2) על דירה שחוזה המכר לגביה נכרת לפני תחילתו של חוק זה. (תיקון מס' 2) תש"ן-1990 (ב) חוק המכר (דירות) (תיקון מס' 3), תש"ן-1990, לא יחול על דירה בבנין שבנייתו נסתיימה או שחוזה המכר לגביה נכרת לפני פרסומו (להלן - יום הפרסום); על דירה כאמור יחולו הוראות חוק המכר (דירות), תשל"ג-1973, כנוסחו ערב יום הפרסום. (תיקון מס' 5) תשע"א-2011 (ג) חוק המכר (דירות) (תיקון מס' 5), התשע"א-2011 (בסעיף קטן זה – תיקון מס' 5), לא יחול על דירה בבניין שבנייתו הסתיימה או שחוזה המכר לגביה נכרת לפני תחילתו של תיקון מס' 5; על דירה כאמור יחולו הוראות חוק המכר (דירות), התשל"ג-1973, כנוסחו ערב יום התחילה של תיקון מס' 5.