מס רכישה

  • פטור ממס רכישה
    ארז | 07/05/2011 20:58

    אדם שמכר את דירתו היחידה באפריל 2011 ,העסקה דווחה לרשויות מס אך הזכויות עדין לא עברו על שם הקונה, ובמאי 2011 אותו אדם מעוניין לרכוש דירה, האם בטופס המש"ח אותו אדם יכול למלא כי יש לו דירה יחידה למרות שזכויותיו בדירה הראשונה עוד לא עברו לקונה? יש לו פטור ממס רכישה לגבי הדירה השניה במידה והדירה שירכוש פחותה מ1,350,000 ש"ח?

    • מס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 07/05/2011 23:43

      העסקה במאי- תהיה עסקה של דירה שניה ותמוסה בהתאם למדרגות המס של דירה שניה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • פטור ממס רכישה
        ארז | 08/05/2011 09:23

        אבל אדם שיש לו דירה אחת וקונה דירה שניה יכול לקבל פטור ממס רכישה על הדירה השניה בתנאי שימכור את הדירה הראשונה תוך 24 חודשים, אז למה במקרה שאדם מכר את דירתו הראשונה (אך הרישום לא עבר על שם הקונים עדין בגלל זמן קצר) יצטרך לשלם מס רכישה על דירתו השניה?

        • מס רכישה
          תומר שזר, עו"ד ומגשר | 08/05/2011 09:47

          סליחה, כנראה לא הבנתי אותך באם הדירה הראשונה - נמכרה (ורק עדיין לא עברה רישום, אבל יש חוזה מכר של מכירה), הרי שישולם מס רכישה, אם בכלל , של דירה ראשונה . למעלה מכך, אפשר אפילו להצהיר על דירה יחידה במש"ח. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.