תביעה כנגד דייר

  • הרחבת דירקה בבית משותף
    חזי | 06/05/2011 18:41

    בבית משותף (10 דיירים) הדייר בקומת הקרקע החליט לבצע הרחבה בדירתו, הוא ביקש לפני כשנה את הסכמת הדיירים לתוכנית מצומצמת, במשך השנה הוא ביצע שינויים בתוכינתו המקורית ללא שיידע את שאר הדיירים על השינויים וקיבל רישיון מהעירייה גם על השינויים. בין היתר הוא ביצע הרחבה במפלס שמתחתיו (קומת מרתף - מקלט ומחסנים), חפר בחלל הסלעי בן העמודים ופתח פתח בחדר המדרגות בקומת המרתף למיטב ידיעתי בתור דייר בבניין אף דייר לא ויתר על כל זכות מקרקעין וקניינית בבניין למרות שחלק גדול מהדיירים לא מתנגד בדיעבד לתוספת הבניה. הדירות מחוכרות ע"י המינהל לדיירים. שאלותיי נוגעות לחלל זה: 1. למי שייך השטח מתחת לדירת הדייר שהרחיב את דירתו (מיפלס המרתף) ? 2. אם השטח עליו הורחבה הדירה במיפלס המרתף שהיה רכוש משותף, אילו הליכים יש לבצע בכל הרשויות כדי להעביר את השטח שהיה רכוש משותף לחזקת הדייר ? 3. אם שטח זה במפלס המרתף שלא היה בתוך תחום הבניין לא היה נגיש לדיירים מאחר והיה מחוץ לקירות הבנין ומתחת לדירה בקומת הקרקע הוא שטח שהדיירים בבניין יכולים לדרוש עליו תמורה מאחר והיה רכוש משותף.

    • תביעה כנגד דייר
      עו"ד שזר תומר | 07/05/2011 23:31

      זה שאלה מורכבת מידי למענה במסגרת תגובה. כעקרון, יש לבדוק את התשריט, ואם השינויים שביצע, בעת כעת הוא מנע גישה או צמצם שטחים, בהחלט יתכן שיש עילה לתבוע אותו. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.