חשיבות ייצוג ע"י עו"ד ברכישה דירה

  • רכישת דירה - שכחתי משהו ?
    אביעד | 01/05/2011 22:44

    שלום רב, הייתי מעוניין לדעת האם בכל מקרה של קניית דירה יש לשכור שירותיו של עורך דין שמתמחה בתחום. חיפשתי באינטרנט אתרים בהם אוכל למצוא הכוונה לרכישת דירה או מדריכים מתאימים. הגעתי לאתר הבא שיש בו מדריך שנקרא "רכישת דירה המדריך המלא" שהפסקה הראשונה בו נורא הלחיצה אותנו כי היא דיי תיארה את המצב בו אנו נמצאים. אשמח לדעת האם גם לדעתכם זה נכון לשכור שירותיו של עורך דין וההאם מקרים כאלו של רמאויות אכן נפוצות בשוק.

    • חשיבות ייצוג ע"י עו"ד ברכישה דירה
      עו"ד אברהם ללום | 02/05/2011 19:03

      לעניות דעתי האישית, אדם פרטי ואפילו עו"ד שאיננו עוסק במקרקעין שעושים עסקה ללא עו"ד שאכן בקי בתחום, מהווה סיכון מראש. הרי מה כל יום רוכשים דירה, עלות עו"ד היום נמוכה במחצית ואף פחות ממתווך. שיהיה בהצלחה בכל מקרה. יש מאמרים רבים בפורום לגבי רכישת דירה, כולל עשרת הדברות לרוכש, עשרת הדברות לעו"ד ועוד, חלקם הועלו על ידי. אברהם ללום, עו"ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      • לפנות לעו"ד חובה!!!!
        עו"ד עינב שמיר | 04/05/2011 02:14

        אביעד, מניסיוני בעריכת הסכמים וייצוג צדדים בעסקאות מכר, אני אומרת לך באופן חד משמעי שרכישת דירה ללא ליווי של עו"ד היא לקיחת סיכון עצום ביחס להטבות והחיסכון שבהעדר שירותים משפטיים. יתרה מזאת, חשוב שעוה"ד יתמחה בתחום המקרקעין ע"מ שמעבר לעריכת ההסכם, יוכל לבדוק את המסמכים הקשורים למצבו המשפטי של הנכס ולהעניק לך ייעוץ בכל הקשור למיסוי הנובע מן העסקה.