תוספות בניה

  • תוספת בנייה בבניין משותף
    בן | 01/05/2011 10:01

    לפני כמה שנים הדירה בעל הדירה שמיתחתי עשה תוספת.הדירה נמכרה עם התוספת לבעלים אחרים. לאחר כמה שנים היא נמכרה שוב.לפני שבועיים פניתי לבעלים הנוכחי וביקשתי ממנו לבנות על הגג של התוספת שהוא עשה (הוא קומה שלישית ואני רביעית)לאחר דין ודברים הוא נתן לי אישור בעל פה שאני יכול לבנות על הגג ושהוא לא רוצה ממני כלום, ביקשתי ממנו שיחתום לי על נייר אבל הוא סרב בנימוס.התחלתי השבוע לבנות על הגג ובאמצע העבודות השכן מתקשר אליי ואומר לי שהוא ואישתו חשבו שוב והם רוצים כסף על הגג במידה ומגיע להם. אמרתי לו שאם הייתי יודע שהוא רוצה כסף על הגג אם מגיע לו יש מצב שלא הייתי מתחיל לבנות עד שיהיה לי כסף לשלום לו.לאור המצב מתעוררות כמה שאלות:1. בגלל שהוא הטעה אותי אפילו בעל פה ואמר מלכתחילה שהוא לא רוצה כסף ממני והתחלתי לבנות הוא עדיין יכול לחזור בו ולדרוש את מלוא הזכויות?2. בגלל שהדירה נמכרה כבר פעמיים מאז שבנו את התוספת האם מגיע לו משהו בכלל, וכמה אחוזי השתתפות?3. לפי מה מודדים אחוזי השתתפות?אשמח לתשובות, העניין לחוץ ביותר.

    • תוספות בניה
      עו"ד שזר תומר | 01/05/2011 21:23

      צר לי אך העניין דורש בדיקה מעמיקה יותר. ברמת העקרון - באם תוכל להוכיח את הסכמתו שבעל פה, הרי שמצבך ישתפר משמעותית, לעניין ניצול החריגה, יתכם כי גם כאן הדבר יעזור לך, אבל צריך יותר נתונים . תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • מהגיון שעליך לשלם עבור התשתית/ביסוס עליה הנך בונה,  לת
        משה לוין | 02/05/2011 16:37

    • גג של תוספת בניה הוא בדרך כלל רכוש משותף
      דינה | 02/05/2011 01:33

      יש לבדוק בטאבו אם הגג של תוספת הבניה הוצמד לדירה כלשהי. אם הגג לא הוצמד הוא מהווה רכוש משותף, ולא רכוש פרטי של מי שבנה אותו, או של הדייר שקנה ממי שבנה. ניתן לבנות על גג שהוא רכוש משותף בהסכמת 75% מהדירות שלהן 2/3 מהרכוש המשותף, כאשר מי שכבר הרחיב את דירתו נחשב אוטומטית כמסכים להרחבה דומה של כל דירה אחרת.

      • אתמול הייתי אצל עו"ד
        בן | 02/05/2011 09:14

        העו"ד אומר שמבחינת הגג זה רכוש משותף ואין לשכן שום עילה לבקש כסף עליו.לגבי היסודות אם אצליח להוכיח שהדיירים בבניין חתמו בזמנו על הסכמה לבנייה בשטח הגינה הציבורי בתמורה לכך שהבניה תהיה ציבורית הוא לא יכול לדרוש ממני שום תשלום.

        • אין הבדל בין הגג לבין היסודות, שניהם רכוש משותף
          דינה | 02/05/2011 10:09

          כל מה שנמצא מחוץ לדירה ומהווה רכוש משותף. כך גם לגבי תוספת הבניה. זה נכון לגג ליסודות ולכל שאר המעטפת החיצונית של הבניין. לכן אין צורך להוכיח כלום. אם לא בוצעה בעבר הצמדה כלשהי בהסכמת 100% של בעלי הדירות הרי מה שמחוץ לדירות הוא רכוש משותף, ללא קשר לשאלה מי מימן את הבניה של הגג או של היסודות.