תיקון נזקי רטיבות לגג

  • נזק לדירתי עקב נזילה מהגג
    קושקה | 27/04/2011 13:31

    היה מרזב מעליית גג לגג מעל דירתי וגרם לחדירת מים לתוך דירתי ולנזק רב לת'קרות. ועד הבית סירב להחליפו. אני החלפתי את המרזב ועשיתי איתום מקומי מסביבו בגג כדי להגן על הדירה שלי.אני דורשת מועד לקזז סכום 1170 ש"ח שהוצאתי לשיפוצים ושיפוץ תיקרות על חשבון הועד. הועד תוען שהיות והיה ביטוח על זיפות בגג ואני נגעתי בגג אז אני לא זקעית לקיזוז ואני צריכה לשלם 7500 ש"ח על חידוש זיפות. האם היה לי מותר לעשות שיפוצים נ"ל מכוון שהועד סירב? אחרת התיקרה היתה נופלת לי על הרוש. האם אוכל לזכות בתביע למפקח על בתים משותפים?

    • תיקון נזקי רטיבות לגג
      עו"ד טלי קסלר | 27/04/2011 19:32

      באופן עקרוני, אם פנית לועד הבית בעקבות הנזילות והועד סירב לבצע את התיקון, חלה עלייך חובה לפעול להקטין את הנזקים שלך ובמקרה הנדון ייתכן שהדרך הנכונה לעשות זאת היתה לפעול ולהפסיק את המטרד והנזק. את כל הטענות האלה את תצטרכי להוכיח באמצעות ראיות אם תגישי תביעה למפקח. קחי בחשבון, שבכל מקרה (בין אם תגישי תביעה ובין אם לא תגישי תביעה) את חשופה לתביעה נגדית מצד הועד בעניין הזיפות המחודש של הגג. ייתכן שאם לא תגישי תביעה הועד לא יתבע סכום זה אולם אם תגישי תביעה הועד כן יתבע את הסכום, כתביעה נגדית. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

      • המשך מ-27-04-13:31 -נזק לדירתי עקב נזילה מהגג
        קושקה | 28/04/2011 14:30

        הנזילה והשיפוצים שביצעתי היו בחודשים אוקטובר-דצמבר 2009 וכל הזיפות בגג היה הרוס. הועד עשה חידוש זיפות רק כעבור שנה בערך בדצמבר 2010. האם זה שעשיתי איתום מקומי בקטע של 4מ"ר באזור חדירת מים לדירתי (ולקחתי בחשבון שבדצמבר כל החורף רק התחיל והדירה שלי לא מוגנת מפני הגשם) סיבה מספיק רצינית לזפת כדאי לבטל אחרי שנה את הביטוח לגג שהיה? האם לא היתה חובה של הועד מייד לתקן את הזיפות?