החזרי ארנונה באופן רטרואקטיבי

  • החזרי ארנונה בגין שינוי סיווג סוג נכס
    אמיתי גמליאל | 27/04/2011 12:05

    שלום רב, לאחרונה בוצעו ביישוב שלנו מדידות מטעם המועצה האזורית. תוצאות הבדיקה גילו כי יש לשנות את סיווג הנכס ממגורים בלבד למגורים וחניה. בעקבות כך נרשמו לנו החזרי ארנונה.  החזרי הארנונה בוצעו אחרונית מיום המדידה בלבד ולא 7 שנים על פי חוק ההתיישנות. פנינו בכתב למועצה וביקשנו החזר 7 שנים על פי חוק ונענינו כי הדבר אינו אפשרי מכיוון שהתשלום חלוט כלומר תשלום הארנונה חלוטה בתקציב המועצה ולא ניתן להשיבו. כמו כן השיב לנו גזבר המועצה בטון מעט מאיים כי אם נגיש תביעה והיא תתגלה כסרק נחוייב בהוצאות.  האמנם ? האם לא ניתן לתבוע ולקבל 7 שנים אחורנית על פי חוק ? לתשובתכם אודה אמיתי גמליאל

    • החזרי ארנונה באופן רטרואקטיבי
      עו"ד טלי קסלר | 27/04/2011 19:28

      זה נכון שהגשת תביעת סרק מחוייבת בהוצאות על ידי בית המשפט אולם נראה כי יש סיכוי טוב שיש לכם "קייס". אם מדובר בסכום משמעותי כדאי לפנות לעורך דין הבקיא בתחום, להציג בפניו את כל המסמכים הרלבנטיים ולקבל ממנו ייעוץ האם כדאי להגיש תביעה. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

      • היי טלי תודה רבה ומספר שאלות
        אמיתי גמליאל | 30/04/2011 00:49

        טלי ראשית תודה רבה לתגובתך המהירה שנית על סמך מה את טוענת כי יש לנו קייס ? מבחינה כספית מדובר על החזרים של כ 700 ש"ח בשנה במידה וחוק ההתיישנות תקף במקרה זה אזי מדובר בהחזר של כ 5000 ש"ח ללא הצמדה וריבית . האם פניה לטיפול עו"ד רנטבילית כלל במקרה זה ? המון המון תודה ושבת שלום אמיתי

        • היי טלי מדוע את לא עונה ?
          אמיתי גמליאל | 25/05/2011 11:16

          היי טלי , התחלנו דיון מדוע את לא עונה ?המון תודה אמיתי