תביעה נגד מנהל עיזבון בעקבות הפרת התחייבותו למכור נכס

  • הפרת התחיבות למכירת דירה ע"י מנהל עיזבון
    מרינה מאירפלד | 27/04/2011 10:57

    אשמח לשמוע את דעתכם באם יש לנו בסיס לתביעה של מנהל העיזבון בגין הפרת התחיבות שניתנה למכירת נכס מעיזבון .בנובמבר 2010 לאחר משא ומתן והסכמות לגבי מחיר המכירה מסרנו למנהל העיזבון צק בנקאי על סך 5 % מערך הנכס, וקיבלנו מכתב שזה צילומו:לאחר שנימסר הצק וביקרנו בדירה התברר כי יש בעיות רבות הקשורות לנכס, שהמשמעותית מבניהם היא טענות רטיבות של השכנה מהקומה מתחת, רטיבות שבאה מהנכס וחודרת לדירתה, בעיה שמנהל העיזבון היה מודע לה אך לא ידע אותנו לגביה.אנו פנינו אליו באמצאות עורך הדין שרצינו שייצג אותנו בקניה, וביקשנו את התחיבותו לתיקון הבעיה, או לחלופין לקיזוז עלות האיטום מסכום המכירה.בעקבות פניה זו הוא משך אותנו מספר חודשים כאשר בסופם התברר כי למרות התחיבותו למכור לנו את הדירה מכר אותה לאדם אחר ופשוט שלח לנו את הצק חזרה בדאר.למיותר מלציין כי נגרמו לנו נזקים וכי לא קנינו נכס אחר שבינתיים נמכר. וגם כי אנו עומדים על זכותנו לקנות את הנכס במחיר שהוצא פחות עלות תיקוני הרטיבות.לא נראה לנו כי יש למנהל העזבון את הזכות החוקית להתנאר מהסכם המכירה עמנו, האם מישהו מכיר את הנושא ויכול להפנות אותנו לעורך דין מתמחה בתכום.מדובר על נכס בחיפהתודהמרינה מאירפלד

    • תביעה נגד מנהל עיזבון בעקבות הפרת התחייבותו למכור נכס
      עו"ד טלי קסלר | 27/04/2011 19:21

      לפי מעט העובדות שמסרת נראה כי יש בסיס לתביעה נגד מנהל העיזבון. יחד עם זאת, לא מדובר בתביעה קלה, וייתכן שבנסיבות העניין יש למנהל העיזבון טענות הגנה טובות (שאת לא מודעת אליהן או לא מייחסת להן חשיבות). פנו לעורך דין הבקיא בתחום והציגו בפניו את כל המסמכים הרלבנטיים, על מנת לקבל ייעוץ. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן