חוק התכנון והבנייה - בניית בית עץ

  • הלשנה על "בניה לא חוקית"
    אפרת | 26/04/2011 21:13

    נשמות טובות הגרות בשכנות לי התלוננו על "חריגת בניה" בנכס.מדובר ב"מחנה" שבניתי לילדים בגינה. הוא עשוי מענפי עצים הקשורים זה לזה עם חוטים בצורה של איגלו ובגובה של כמטר (לילדים זה מספיק...) כשהם מבקשים אני מכסה להם את זה בשמיכות אבל בד"כ זה רק שלד מענפים קשורים. כאמור מעבר למגוחכות של העניין (גם לדעת הפקח שהגיע) יש לי 2 שאלות:1. האם אני יכולה לדרוש מהעירייה לקבל את פרטי התלונה המלאים לרבות פרטי המתלונן? האם יכולים להסתיר ממני את הזהות? הרי מדובר בשכן מטריד ואני רוצה לדעת מי זה ואולי לתבוע אותו על עגמת הנפש והטרדה.2. הפקח אמר שבד"כ הוא מתעלם מכאלו דברים אבל אם יהיה מתלונן שיתעקש הם יהיו חייבים להוציא לי צו הריסה. האמנם? האין לעירייה שיקול דעת? זה אמנם רק שלד של איגלו אבל הילדים ממש נהנים ממנו ולקח לי יום שלם לבנות להם אותו. האם באמת אין מנוס מהטמטום הזה???אם יש משפטן שיוכל להפנות אותי לסעיפים ספציפיים בתקנות או חוקים רלוונטיים אני ממש אודה לותודה רבהאפרת

    • חוק התכנון והבנייה - בניית בית עץ
      עו"ד אברהם ללום | 26/04/2011 21:29

      הבסיס המשפטי העיקרי הינו חוק התכנון והבנייה תשכ"ח 1965, שאליו התווספו עשרות תקנות מחייבות ועוד חיקוקים שהם החלטות מחייבות של בית המשפט העליון אכן כך תלוי ברשות, יש רשויות שלא פועלות, לצערי הרשויות פועלות בצורה שאינה אחידה ובאופן קצת מקומם. לאור האמור ולאור אורך התשובה לא ניתן במסגרת זו לענות תשובה מלאה ומקיפה על שאלתך. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

    • חכו שיגיע פקח מטעם הרשות
      משפטנטי | 27/04/2011 09:31

      אם לא הגיע- לא קרה כלום.יגיע פקח- קחו פטיש ופרקו את זה מול העיניים שלו. שירשום בדוח שפירקתם.