משכון בדרגה שנייה לנכס נדל"ן

  • משכון נכס
    שאול | 20/04/2011 11:40

    העברתי הלוואה לחבר. בתמורה משכנתי את אחד מנכסיו , כאשר הבנק הוא הממשכן הראשון. באם החבר ייקלע לקשיים כלשהם ובבוא היום ארצה לגבות את החוב , למשכון זה יש בסיס עפ"י כל דין ? האם אני נקרא נושה מובטח ? ומי בעצם בסדר העדיפות ? תודה על תגובתכם !!

    • משכון בדרגה שנייה לנכס נדל"ן
      עו"ד טלי קסלר | 20/04/2011 22:08

      יפה מאוד שרשמת משכון אולם זה מספיק. צריך לערוך הסכם בינך לבין המשכן ואף לקבוע באיזה תנאים אתה תהיה רשאי לממש את המשכון וכיצד יחושב סכום החוב באותה עת. כמובן שזכויות הבנק (שהמשכון לטובתו רשום קודם) קודמות ובכל מקרה, חובך ייפרע רק מהכספים שיוותרו לאחר שהבנק יגבה את חובו במלואו. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

    • נושה מובטח - עקרון השוויון בין הנושים השונים
      עו"ד אברהם ללום | 20/04/2011 22:16

      כפי שעולה משאלתך, הבנק הוא הנושה הראשון ולכן יש לבדוק את שווי הנכס. אם במידה והשווי עולה על ההלואה לבנק + מקדם של 10-15 אחוז אז יש לך ככל הנראה בסיס לבטוחה. אתה חייב להבין כי לעניין זה, בדיני פשיטת הרגל ישנו, עקרון בסיס ויסודי, קרי - .עקרון השוויון בין הנושים השונים עקרון זה קובע כי כל נושה יפרע באופן שוויוני לאור גובה החוב של פושט הרגל כלפיו. סעיף 1 לפקודת פשיטת הרגל מגדיר מהו הנושה המובטח והוא "מי שבידיו, שעבוד או עכבון על נכסי החייב או על חלק מהם בחזקת ערובה לחוב המגיע לו מהחייב". הכרחי לקבל יעוץ משפטי מעורך דין המומחה לתחום. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום