חוק מיסוי מקרקעין(שבח ורכישה) תיקון מס' - 68 2010

  • פטור מתשלום מס שבח
    ראובן לייבוביץ | 17/04/2011 21:53

    שאלה: בתאריך 1.3.2011 מכרתי דירה שהייתה בבעלותי מתאריך 20.12.2007 מכר ללא תמורה העברה בירושה. ובנוסף ברצוני למכור דירה נוספת שבבעלותי האם אצטרך לשלם מס שבח במידה ולא יהיה שום דירה בבעלותי?

    • חוק מיסוי מקרקעין(שבח ורכישה) תיקון מס' - 68 2010
      עו"ד אברהם ללום | 18/04/2011 00:42

      ניתן לעשות שימוש בפטור על פי תיקון 68 ולמכור עוד שתי דירות בהתאם לתיקון כאשר יש חריגים ולכן מומלץ להתייעץ עם עו"ד לפני. לדוגמה כאשר מדובר על מכירה לאח, לא ניתן יהיה לעשות שימוש בפטור ועוד .. דרך אגב לגבי שאלתך יש הבדל בין ירושה לבין העברה ללא תמורה דבר שגם יש לקחת בחשבון שתבדוק את העניין לעומק. בהצלחה וחג שמח אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום