תשלום הארנונה חלה באופן עקרוני על המחזיק בנכס

  • אני משכיר דירה,והשוכר לא משלם את חוב הארנונה
    ירוחמי | 17/04/2011 14:17

    אבל החוב על שמו,ואני גם יודע שהוא מעוקל ויש נגדו הוצאה לפועל.האם שאני ירצה למכור את הנכסהחוב יפול עלי?או שהעירייה תגבה ממנו את החוב?תודה ירוחמי

    • תשלום הארנונה חלה באופן עקרוני על המחזיק בנכס
      עו"ד אברהם ללום | 17/04/2011 17:22

      אפ השוכר הינו המחזיק מבחינת העירייה יחול על השוכר בלבד לאחר כמובן שתציגי מסמכים שתתקבשי בעייריה לרבות חוזה שכירות. כמו כן תפעילי את ההסכם ורצוי שתפני אותו על מנת לצמצם את הנזק. חובת תשלום הארנונה חלה באופן עקרוני על המחזיק בנכס, אשר מוגדר בסעיף 1 לפקודת העיריות [נוסח חדש]. 2. כאשר בעליו של נכס משכיר אותו לאחר, השוכר הופך למחזיק החב בתשלום וכי חלות הוראות סעיפים 325 ו-326 לפקודת העיריות [נוסח חדש] אברהם ללום , עו"ד מנהל הפורום

      • תודה על תגובתך....
        ירוחמי | 17/04/2011 19:18

        העניין יותר מורכב,מדובר בפולשת לדירה והיא שם כבר 4 שנים,אך הארנונה רשומה על שמה כפי שטענת,אך לפןלשת אין מהיכן לשלם והיא מעוקלת האם ביום שנרצה למכור את הנכס הוא יהיה נקי מחובות?והחובות יכולו על הפולשת? שוב תודה ירוחמי