מטרד שכנים

  • דירות עמידר
    יצחק | 08/04/2011 03:38

    שלוםאני גר ברחוב מסויים שבו יש אוכלוסייה מעורבת, שמורכבת ברובה מזוגות צעירים, אנשים עובדים, חרדים וחילונים כאחד.הבעייה מתחילה בכך שישנם מספר דירות בבעלות חברת עמידר שמאוכלסות בכל מיני אנשים שגורמים סבל רב לתושבי הרחוב, אם במסיבות רחוב בשעות הקטנות של הלילה, מוזיקה רועשת בככל שעות היממה, התנכלויות אישיות לתושבי הרחוב הגובלות לפעמים באלימות מילולית ופיזית, נזק לרכוש ציבורי, לכלוך רב כגון פיצוחים וסיגריות, ועד דברים רבים שאין כאן המקום לפרטם.הנזק שנגרם לתושבי הרחוב הוא הן במישרין, כפי שפרטתי, והן בעקיפין ע"י הורדת ערך הדירות כתוצאה מהשם הלא- מחמיא שהרחוב קנה לעצמו.שאלתי היא האם ניתן, מבחינה חוקית, לתבוע את חברת עמידר לסלק את הדיירים השוכרים מהדירות הנ"ל, בעקבות הנזקים הנ"ל, ולאכלס את הדירות באנשים בני תרבות, או שאין להם שום אחריות על אופי השוכרים, ועל השכנים להתמודד לבד עם בעיותיהם.ואחדד את שאלתי: האם כאשר נגרם סבל לדייר מסויים ע"י שכנו הגר בדירה שכורה, כאשר האחרון פועל בצורה לא חוקית, האם ניתן לתבוע את המשכיר לפנות את השוכר משם, או שאין לו שום אחריות ע"כ והאחריות היא על השוכר בלבד.

    • מטרד שכנים
      עו"ד שזר תומר | 09/04/2011 13:20

      אני לא חושב שיש אחריות לבעל הדירה, עמידר או כל בעל דירה אחר - על פעולה לא חוקית של הדייר שלו, לצורך כך יש משטרה או ביהמ"ש אזרחי - בהם אתה סבור כי מדובר במטרד לרבים או ליחיד ניתן את אותם דיירים בבית משפט אזרחי. באם מדובר במשהו פלילי - לצורך כך יש משטרה. זו רק דעתי כמובן. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.