פירוק שיתוף בדירה

  • פירוק שיתוף
    שי | 23/03/2011 22:01

    בס"דאבקש לדעת באם ניתן לבקש פירוק שיתוף שלא על מנת למכור את הדירה?מדובר בצו ירושה בו כל היורשים מוותרים לטובת יורש מסוים, למרות זאת ישנה יורשת שהוצא לה על ידי היורש את חלקהבדירה תמורת תשלום כספי, אולם היורשת מסרבת מסיבות ששמורות עמה, כעת בדעת היורשים להוציא צו ירושה בו יירשאת הדירה היורש שלטובתו כולם מוותרים והיורשת העקשנית.לאחר שהדירה תירשם על שמם מבקש היורש לבצע הליך משפטישיחייב את היורשת לקבל את חלקה במזומן, זאת מהסיבה שחלקהבירושה הינו 1/16 (דירה ששוויה הינו כ- 470,000 ש"ח), מה גםשהינה בגירה ויש בבעלותה דירה, כך שאין לה כל סיבה להיאחז בדירה שקשורה לירושה.האם ניתן לבקש פירוק שיתוף שלא על מנת למכור את הדירה, אלאעל מנת לחייבה לקבל את חלקה בכסף, או שיש צורך בהליך מסוגאחר מהו?בתודה מראש

    • פירוק שיתוף בדירה
      עו"ד טלי קסלר | 24/03/2011 00:28

      באופן עקרוני כל אחד מהבעלים של הדירה יכול לפנות לבית המשפט ולתבוע פירוק שיתוף. אין לדעת מראש מה בדיוק יטען הצד השני במסגרת ההגנה שלו מהתביעה ולפיכך גם לא ניתן לדעת בוודאות איזה סעד בית המשפט ייתן. מכירה של החלקים בין הבעלים של הדירה זו אחת האפשרויות. קיימות גם אפשרויות אחרות (כגון מינוי כונס נכסים ומכירה למרבה במחיר). טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן