פינוי פסולת בניין

  • שאלה לגבי פינוי פסולת בניין
    שירה | 23/03/2011 12:34

    הבנתי שיש חקיקה המחייבת את הקבלנים לשאת בעלויות פינוי פסולת הבניין במקרה של שיפוץ או בנייה. השאלה היא האם מדובר בחוק? ואם כן באיזה חוק? או שמדובר בתקנות של כל עירייה בנפרד?

    • פינוי פסולת בניין
      עו"ד טלי קסלר | 23/03/2011 16:36

      ייתכן שיש חקיקה של כל רשות ורשות בנושא במסגרת חוקי העזר של אותה רשות מקומית. במקרים מסויימים הנושא של פינוי הפסולת הוא חלק מהתנאים שנקבעים במסגרת היתר הבנייה שניתן ליזם / קבלן. מכל מקום, מכוח דיני הנזיקין, יש חובה שלא לגרום למטרד ולא להזיק לשכנים / לבעלי נכסים במגרשים סמוכים. ככל שהדבר גורם למטרד - יש מקום לפנות ולדרוש שיטופל גם מול הרשות המקומית וגם ישירות מול הקבלן / היזם / בעל הנכס שגורם למטרד. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

    • פסולת בניין - חקיקה ראשית
      דינה | 23/03/2011 22:30

      החקיקה הראשית העוסקת בפינוי פסולת בניין היא במסגרת חוק שמירת הנקיון, תשמ"ד-1984