חובת רישום על פי פסק דין

  • העברת זכויות
    דנה | 23/03/2011 09:10

    שלום רב,לפני שנה התגרשתי.בהסכם גירושין שקיבל פסק דין ברבנות כתוב שהדירה שלנו נשארת אצלי ללא תמורה וכי אני נושאת בתשלומי המשכנתא מרגע חתימה ההסכם.וכך היה.לצערי הרבה ביני לבין הגרוש שלי אין שום קשר.אני רוצה מכור את הנכס אבל עליי להעביר את הזכויות של הנכס על שמי לביצוע המכירה.בברורים שעשיתי נאמר לי שכדי שאוכל למכור את הנכס על בעלי להגיע לעו"ד ולחתום על ייפוי כח שאני רשאית לעשות בדירה כרצוני. מה עושים במקרה והבעל מסרב לשתף פעולה (למרות שלפי ההסכם הוא מחוייב לשתף פעולה)? איך אוכל לבצע את המכירה (יש לי קונה ממתין) והאם ההסכם שקיבל תוקף של פסק דין לא מספיק?תודה מראש על התשובה.דנה.

    • חובת רישום על פי פסק דין
      דינה | 23/03/2011 23:11

      רשם המקרקעין חייב לרשום זכויות במקרקעין על פי פסק דין, וזאת הן על פי סעיף 123(ב) לחוק המקרקעין, תשכ"ט 1969- שבו נאמר: "123. (א) בכל לשכה יתנהלו הפנקסים שנקבעו בחוק זה או בתקנות על פיו, ויירשמו בהם המקרקעין הנמצאים באזור פעולתה של הלשכה. (ב) בפנקסים יירשמו, לגבי המקרקעין הנוגעים בדבר - (1) העסקאות שהרשם אישרן לרישום; (2) פסקי-דין, החלטות וצווים שניתנו על ידי בית משפט או על ידי רשות אחרת המוסמכת לכך על פי דין, והוגשו לרשם; (3) כל דבר אחר הטעון רישום, או ניתן לרישום, לפי חיקוק. והן על פי תקנה 31 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), תש"ל-1969 הקובעת: "31. הרשם, או מי שהרשם הסמיכו לכך, ירשום כל פסק דין, צו או החלטה אחרת של בית משפט, אם הורה בית המשפט על רישומם." בית המשפט העליון קבע בפסק דין ע"א 288/95 כדלקמן: "כאשר מוגשת, אפוא, לרשם בקשה לרשום פסק דין, עליו לפעול על פיו."