זכרון דברים יכול ויהא בעל תוקף משפטי

  • הפרת זכרון דברים
    זיוה | 22/03/2011 19:25

    לפני כחודש חתמנו על זכרון דברים לקניית דירה אצל עו"ד והוסכם בין הצדדים, כי ההסכם יחתם עד חודש ושבוע אחרי חתימה על זכרון הדברים. היום, כלומר 3 ימים לפני המועד האחרון לחתימה על הסכם, המוכרים התקשרו אלינו וביקשו שנוסיף להם סכום כסף או שהעסקה תבוטל. בזכרון הדברים סוכם על פיצוי מוסכם בערך של 10% מערך העסקה. בעסקה הזאת התחייבנו לשלם גם למתווך דירה ולעו"ד. אנחנו מעוניינים לקיים את עסקה כפי שסוכמה. שאלותינו הן:האם אנחנו יכולים לחייב את המוכרים לקיים את העסקה ?האם אנחנו חייבים שכר טרחה למתווך דירה ולעו"ד שהכין את זכרון הדברים, אם העסקה לא תצא לפועל בסוף ?מה עוד אנחנו יכולים לעשות ?בתודה מראש

    • זכרון דברים יכול ויהא בעל תוקף משפטי
      עו"ד אברהם ללום | 23/03/2011 12:30

      תשלח לי מייל ליעוץ אישי אעביר לך מאמר שכתבתי בענין. בכל מקרה זכרון דברים הוא הסכם לכל דבר ועניין. ככלל, זכרון דברים יכול ויהא בעל תוקף משפטי. ראשית,דבר יכול זיכרון הדברים להיחשב כהסכם מחייב לכל דבר ועניין אף מבלי שנעשה הסכם מכר בין הצדדים. לכאורה לאור האמור, לא תהא זכות לחזרה מן ההסכמה שהושגה והפרתו של זכרון הדברים תהא כדין הפרת חוזה לכל דבר ועניין. חייבים להבין כי זכרון דברים הוא מסמך הנערך ע"י הצדדים אשר מעוניינים להתקשר בהסכם לרכישת נכס, הצדדים צריכים לכלול בזכרון הדברים את תנאי העסקה, כגון פרטי הצדדים, פרטי הנכס, התמורה עבור הנכס ומועד מסירת החזקה בנכס. אברהם ללום, עו"ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין