מיסוי מקרקעין לקרקע המיועדת לבנייה

  • מיסוי מקרקעין לבניה
    דודי | 22/03/2011 11:09

    שלום, מהם אחוזי המיסוי עבור קרקע לבניה (למגורים  - בניין של 5 קומות)? תודה.

    • מיסוי מקרקעין לקרקע המיועדת לבנייה
      עו"ד טלי קסלר | 22/03/2011 13:53

      הקונה משלם מס רכישה. המוכר משלם מס שבח שהחישוב שלו יחסית מסובך ולוקח בחשבון, בין היתר, את עיתוי הרכישה, עיתוי המכירה וההוצאות שהוצאו בגין הקרקע. פרט לכך יש עסקאות שחייבות גם במס ערך מוסף ובהיטל השבחה. מומלץ לפנות לעורך דין שבקיא בתחום על מנת שיבצע בדיקה וייתן לכם הערכה. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

    • הפחתת שיעור מס השבח הריאלי לגבי קרקע המיועדת לבניית דירות מגורים
      עו"ד אברהם ללום | 23/03/2011 12:26

      כללי - השאלה הינה כללית ולא ניתן לתת מענה בצורה זו. ראשית יש לבדוק כמה יחידות דיור. שנית, כיצד הקרקע נמאת אצל הבעלים, האם מדובר על עסקת מתנה וכו', שלישית יש לבדוק שמדובר על יותר מ- 10 יחידות ועוד שאלות שיש לברר. בכל מקרה מומלץ לפנות לעו"ד שיתן לך חוות דעת בעניין בטרם עסקה. אם תרצה להלן החומר הרלוונטי לעניין זה - 5. הפחתת שיעור מס השבח הריאלי לגבי קרקע המיועדת לבניית דירות מגורים - זה הסעיף הרלוונטי במדבר על המקרה שלך. סעיף 48א(ב1) לחוק קובע, כי השבח הריאלי שיוטל על יחיד שמכר קרקע שנרכשה עד 7/11/2001 יחושב באופן ליניארי, כך שעל השבח הריאלי עד תחילה (7/11/2001) יוטל מס בשיעור מס ההכנסה שחל על היחיד לפי סעיף 121 לפקודה, ועל יתרת השבח הריאלי (מיום 7/11/2001 ועד יום המכירה) יוטל מס בשיעור של עד 20%. בהוראת השעה נקבע כי יחיד, לרבות חברה משפחתית (להלן - יחיד) שימכור בתקופה שבין 15/11/2010 ועד 31/12/2011 קרקע המיועדת לבנייה למגורים ושיום הרכישה שלה הינו מ-1/4/1961 ועד 6/11/2001 ישלם מס על השבח הראלי בשיעור כאמור בסעיף 121 לפקודה ועד שיעור של - 20%. התנאים להחלת התיקון להלן התנאים המצטברים: א. המוכר הינו יחיד ב. יום הרכישה של הזכות במקרקעין חל בתקופה שבין 1/4/1961 - 6/11/2001 ג. יום המכירה של הזכות במקרקעין חל בתקופה שבין 15/11/2010 - 31/12/2011 ד. המכירה היא של זכות במקרקעין שקיימת לגביה, במועד המכירה, תכנית בנייה מאושרת לבניית 8 דירות לפחות ה. בתום 36 חודשים מיום המכירה, הסתיימה בנייתן של 80% לפחות מהדירות המיועדות לשמש למגורים עפ"י התכנית שחלה במועד סיום הבנייה או שהסתיימה בנייתן של 8 דירות מגורים, לפי הגבוה. התקיימות התנאי העתידי מכיוון שההקלה בשיעורי המס מותנית בתנאי עתידי לפיו בניית דירות המגורים תסתיים בתוך 36 חודשים, נקבע בהוראת-השעה, כי המוכר יחויב במועד המכירה במס כפי שהיה מוטל עליו עפ"י סעיף 48א(ב1) לחוק, קרי, חישוב ליניארי. אברהם ללום, עו"ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      • תודה רבה  לת
        דודי | 23/03/2011 12:55