דבר נוסף

  • גדר (חומה) משותפת
    יעל | 16/03/2011 12:08

    שלום, קראתי קצת בפורום בנושא, אבל עדין לא ברור לי מה הדין החל במקרה הבא: מדובר בשני בתים סמוכים במושב, הקיימים מזה 40 שנה לערך. אחד השכנים החליט שברצונו להקים חומה סביב כל השטח של ביתו, והחליט לדרוש מהשכן השני לשאת איתו בהוצאות של החומה הגובלת בין הבתים. יש לציין שאין איזשהו צורך בכך, מלבד רצונו של השכן לתיחום ביתו, ועד כה חיינו כך בשלום. אני לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל השכן שבונה את החומה קיבל את ביתו בירושה לפני כ15 שנה. מה הדין? תודה, יעל.

    • דבר נוסף
      יעל | 16/03/2011 12:09

      במידה ואכן חלה עלינו חובה מתוך החוק לבנות חומה, האם זו חייבת להיות חומת בטון? ס' 49 לחוק המקרקעין מדבר גם על גדר. האם אפשר להסתפק בגדר תיל, לצורך העניין?