פטור ממס שבח לפי הוראת שעה

  • פטור ממס שבח-התיקון מ"צו השעה". שאלה לעו"ד בבקשה
    לאון | 16/03/2011 00:13

    הבנתי שלפני חודש יצא חוק לפיו מינואר השנה עד נואר 2013 יש פטור מלא ממס שבח. השאלה שלי- אם מכרתי דירה לפני שנתיים, והיום אני מתכוון למכור עוד דירה ברווח של 300 אלף מהיום שקניתי אותה, אז על פי התיקון אני לא משלם מס שבח אפילו שקל אחד??(למרות שלא חלפו 4 שנים מאז שמכרתי דירה שקיבלתי עליה פטור ממס שבח)?? תודה

    • פטור ממס שבח לפי הוראת שעה
      עו"ד טלי קסלר | 16/03/2011 13:17

      באופן עקרוני, באמת הוראות הפטור שפורסמו מאפשרות למכור דירה נוספת בפטור ממס שבח מבלי להמתין 4 שנים. אולם, יש להוראות האלה סייגים (כמו למשל ששווי המכירה מוגבל לסכום של 2,200,000 ש"ח). לפיכך, מומלץ לפנות לעורך דין שבקיא בתחום (שגם ייצג אתכם אח"כ במכירת הדירה), מראש ועוד לפני שמסכמים את הפרטים מול קונה, ע"מ שיעשה בדיקה של כל המצב המשפטי ויאשר לכם שאין בעיה למכור את הדירה בפטור. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן