מכירה בדרך של מכרז ע"י רשות

  • רכישת קרקע/מבנה מעירייה
    אילן | 07/03/2011 21:37

    שלום רב, האם אדם פרטי יכול לרכוש מבנה/קרקע מעירייה באופן פרטי או שמא ניתן לעשות זאת רק באמצעות מכרז? איך עושים זאת? למי בעירייה אני אמור לפנות? האם בפנייה הראשונית לעירייה יש לי צורך בנוכחות עו"ד או שמא ניתן לעשות זאת תחילה באופן עצמאי ורק בהמשך יש צורך בעו"ד? אשמח לתגובתכם תודה

    • מכירה בדרך של מכרז ע"י רשות
      עו"ד אברהם ללום | 08/03/2011 22:05

      בנוסף לפטור מחובת מכרז הנובעת מהעברת מקרקעין ומסכום החוזה, כמצויין לעיל, מונה את רשימת המקרים בהם ) – ( סעיף 3 לתקנות המכרזים, סעיפים קטנים4. התקנות מגדירות את האופן שבו על הרשות המקומית להתנהל בהליכי המכרז, אלא .... על קרקע אותה מחזיק גורם מסויים (לעניין זה, גורם יכול שיהא אדם או גוף ומחזיק תהא הרשות המקומית פטורה מהחובה לפרסם מכרז פומבי, מקרים המהווים רשימה סגורה של פטור ממכרז ובהם חוזים עם גורמים ... יש סכום שהרשות אינה חייבת במכרז. לכן יש לבדוק את המקרה לגופו. לחלק השני של השאלה מומלץ להתייעץ עם עו"ד שמבין בהליך המכרז מול הרשות במיוחד למנוע הסתמכות שגויה ו/או טעות טכני. אברהם ללום, עו"ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין