אין לו זכות יתרה אלא אם נאמר אחרת בצוואה

  • זכויותיו של יורש בדירה בה גר
    יעקוב | 05/03/2011 22:45

    ברצוני לשאול עבור מכר שנקלע לסיטואציה זו מדובר באדם רווק (מעל גיל 18) שגר בדירת הוריו מאז ומתמיד. לפני כמה שנים נפטר אביו, וכעבור כשלוש שנים נפטרה אמו. אותו אדם נשאר לגור בדירה גם לאחר פטירת שני הוריו. כעת הגיעה העת לחלק את הירושה, והנה אחיו דורשים ממנו בגלוי או ברמז את חלקם בדירה. והוא, שגר מאז ומתמיד בדירה זו, האם יהי עליו לפנותה כדי שאחיו יקבלו את חלקם בירושה? או שאולי יש לו איזו זכות יתרה על אחיו הן משום החזקה בה, והן משום תמיכתו ועזרתו להוריו עת נזקקו לכך ומי שהיה לידם היה הוא ולא אחיו. מה דעתכם בעניין זה?

    • אין לו זכות יתרה אלא אם נאמר אחרת בצוואה  לת
      אורנית נווה, עו"ד | 06/03/2011 12:25

    • יש לו זכות יתרה
      דינה | 06/03/2011 16:42

      על פי סעיף 115 לחוק הירושה יש לבן שגר עם הוריו עת שנפטרו זכות למדור בשכירות באותה דירה, בין אם דמי השכירות נקבעו בהסכמה עם שאר היורשים ובין על פי קביעת בית המשפט.