הסכם תיווך

  • גורם יעיל בן או לא??
    ענת | 05/03/2011 10:26

    לפני 3 וחצי חודשים חתמתי על התקשרות עם מתווך נדל"ן . אני מחפש נכס לישכור עבורי.המתווך הראתה לי 3 נכסים.הנכס האחרון בסבב נחשף בפני מהכביש ומבחוץ , לא ראינו אותו מבפנים. לדבריu יש "עניין מסויים" עם הנכס הזה אבל אם אהיה מעוניין להתקדם היא תוכל לארגן לי להיכנס לראות מבפנים.למחרת היום יצרתי עימו קשר וביקשתי כי נוותר על הנכס שאותו ראינו אמש מבחוץ בלבד. וציינתי כי אינני מעוניין בו. מצא חן בעיניי נכס אחר באותו הזמן.המשכנו להתקדם עם נכס אחר.הקשר ביני ובין המתווך נפסק עקב חוסר הגינות מצידו בנוגע לנכס אחר שאותו ראינו. אשר התברר כאסור עליו לתיווך ולא היה שם גילוי נאות.לפני כ 2 שבועות תוך כדי חיפוש נכס לשכירות, ראיתי מודעה מפורסמת ברבים ולא תחת משרד תיווך. פניתי אל בעל הנכס דרך המודעה שהוא פירסם והתברר לי כי הוא הבעלים של אותו נכס שעליו ויתרתי ושאותו המתווך לא יכול היה להראות לי.כאמור הנכס פורסם ברבים, ואת הקשר עם בעל הנכס (שמעולם לפני כן לא ידעתי מי הוא ולא שוחחתי עימו( אני יצרתי דרך אותו פירסום. לאחר משא ומתן . השבוע חתמתי עימו על חוזה שכירות.כשעתיים לאחר מכן יצר עימי קשר המתווך וברוב חוצפתו יש לומר, ביקש להזכיר לי כי אני מחוייב לו.והוא מצפה לעמלה "על מה בדיוק??להלן הנתונים העובדתיים אחד לאחד:חשוב לציין : העניין כאן הוא לא רק הכסף , העניין הוא עקרוני ועל כך אני אעמוד.את הנכס לא ראיתי מבפניםלא נוצר כל קשר ביני ובין בעל הנכס דרך המתווךעל הנכס אני ויתרתי יום למחרתמבירור שעשיתי עם בעל הנכס הוא מעולם לא חתם עם המתווך על הסכם תיווך. מתברר כי המתווך פנה אליו מיוזמתו וביקשו "לעבוד" על הנכס עבורו. הוא סירב בכל תוקף ולא חתם על כל מיסמך איתו.לראות עיניי המתווך לא היה בשום שלב כל גורם יעיל בביצוע העיסקהאני מסרב בכל תוקף לשלם ולו רק בגלל העובדה כי בפועל לא נעשתה כל עבודת תיווך,זו חוצפה ועזות מצח בכלל לפנות אליי בענין ועל כך אני מוכן להיאבק.האם טענותיי מוצקות???

    • הסכם תיווך
      עו"ד שזר תומר | 05/03/2011 22:52

      האם חתמת על מסמך שהוא הראה לך את הנכס הזה? איזה אסמכתא יש לך לויתור על הנכס? תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • הסכם תיווך נחתם כמובן
        אייל | 11/03/2011 21:13

        הסכם תיווך נחתם גם נחתם. במעמד חשיפת הנכס הצהרתי במפורש שאני מוותר עליו ושנתקדם לנכס אחר.לראיה הנכס הבא, שבו המתווכת מאד עזרה ויצרה חיבור וקשר עם בעלת הנכס הבא. והייתה גורם יעיל ובונה לחלוטין.לצערי הרב המו"מ לא צלח.לפני מס' שבועות קיבלתי מספר טלפון של נכס המיועד להשכרה משכן באזור מגוריי המודע לחיפושי האינטנסיביים אחר נכס.יצרתי קשר עם בעלת הנכס, תאמנו לפגישה ולאחר שהגעתי למקום מיד הבנתי כי זהו הנכס שנחשף בפני לפני 3 חודשים על ידי המתווכת. כאמור, עם בעלת הנכס מעולם לא היה לי כל קשר, אף לא לרגע אחד ניסיתי לעקוף או להתנער מהמתווכת. אך במקרה הזה מאחר ואת הקשר עם בעלת הנכס ועם הנכס יצרתי בכוחות עצמי, במקרה ובתום לב מוחלט. אינני רואה כל פעולת תיווך שבוצעה על ידי המתווכת ושבגינה מגיע גמול.תודה