מכירת דירה שהתקבלה במתנה לאור הוראת השעה של חוק מיסוי מקרקעין

  • פטור ממס שבח לדירת מתנה
    ארכיבישוף | 03/03/2011 12:10

    קיבלתי דירה במתנה לפני כשנתיים מאימי. (למען האמת קיבלתי יותר מ50% מהכסף הדרוש לרכישה - ולכן - נחשבת דירת מתנה לכל דבר ועניין). תקופת הצינון שלי לפטור ממס שבח על הדירה מסתיימת בעוד כשנה. לפני כשבועיים נכנסה לתוקפה הוראת השעה החדשה, האם ההוראה פוטרת אותי מתקופת הצינון? (שכן את המתנה קיבלתי הרבה לפני 1/11/2011). באימייל לרשות המיסים קיבלתי תשובה לא מפורטת, שבה נכתב ש "הפטור לא ינתן אם קיבלתי את הדירה ללא-תמורה לאחר 1/11/2011". את זה כולנו יודעים, אבל מה בנוגע לדירות מתנה שנתקבלו לפני תאריך זה. תודה רבה

    • מכירת דירה שהתקבלה במתנה לאור הוראת השעה של חוק מיסוי מקרקעין
      עו"ד טל רכניץ | 03/03/2011 18:34

      לפי הוראות השעה, אם קיבלת את הזכויות בדירה במתנה לפני 1/11/10, אין כל מניעה שתמכור אותה בפטור ממס שבח, בהתאם להוראות סעיף 6(א) להוראת השעה. טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן

      • עודד
        אשמח להבהרה בנושא | 06/03/2011 09:44

        ניתנה בפורום זה תשובה אחרת ע"י עו"ד ללום, לפיה הפטור לפי הוראת השעה על מתנה חל במידה והיה שימוש בסעיף 62 ולא בפטור לפי הוראות הפרק החמישי. כן, יש לשים לב לסעיפי שלילת הזכאות לפטור. על כן, לי לא ברור לי עדיין מקריאת הוראות השעה האם חל הפטור במכירת דירת מגורים אפילו והתקבלה במתנה לפני 01/11/2010. אשמח להבהרה בנושא