פירוק שיתוף בשתי חלקות שונות

  • פירוק שיתוף במקרקעין - חלקות סמוכות אך שונות
    יובל | 02/03/2011 10:50

    יש לי מקרה של מגרש אשר מבחינה תכנונית מורכב משתי חלקות שונות הראשונה בחלקות שונות. האםניתן להגיש תגודל של כ - 500 מ"ר והשניה 4 מ"ר בלבד אך מדובר בחלקה נפרדת מבחינת הרישום. מבחינה מעשית מדובר במגרש אחד האם יש דרך לתבוע פירוק השיתוף למרות שלא מדובר בחלקה אחת ?

    • פירוק שיתוף בשתי חלקות שונות
      עו"ד טלי קסלר | 02/03/2011 23:05

      לא ברור מהשאלה שלך מה הם יחסי הבעלות בכל אחת מהחלקות (האם כל אחד מהשותפים הוא בעלים בחלקה אחת בלבד או שהם שותפים בשתיהן או באחת מהן). מכל מקום, הליך של פירוק שיתוף מתייחס לבעלות משותפת בנכס. בד"כ מיישמים זאת ביחס לבעלות משותפת בדירה או בחלקה. אם יש סיבות טובות לפרק את השותפות בבעלות במקרה זה, אפשר יהיה לנסח את התביעה כך שבסופו של דבר זה הסעד שיינתן, גם אם זה לא ייקרא בדיוק "פירוק שיתוף". טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

      • תודה והבהרה
        יובל | 03/03/2011 09:43

        תודה על התשובה. מדובר שלכ"א מהחלקות בעלים שונים, המגרש מהווה מבחינה תכנונית יחידה אחת (אפשר לפי התב"ע להקים עליו מיבנה אחד). האם יש סיכוי שלמרות שמבחינת הרישום מדובר בשתי חלרות שונות ניתן לאכוף על בעל החלקה הקטנה המהווה פחות מחצי אחוז משטח המגרש! למכור זכויותיו בדרך של פירוק שיתוף ?