פטור מיוחד מתשלום מס שבח למוכר דירת מגורים שנתקבלה במסגרת ירושה.

  • עזרה
    גל | 01/03/2011 11:05

    האם יש תשלום או מס כלשהו על מכירת דירה מירושה ,ליורשים אין דירה אחרת. במידה ויש מס כלשהו מה סכומו??? תודה

    • פטור מיוחד מתשלום מס שבח למוכר דירת מגורים שנתקבלה במסגרת ירושה.
      עו"ד אברהם ללום | 01/03/2011 19:59

      פטור מיוחד מתשלום מס שבח למוכר דירת מגורים שנתקבלה במסגרת ירושה. לאחר מות המוריש רשאים היורשים למכור דירת מגורים שנתקבלה בירושה מבלי "לשרוף" פטור המגיע לכל מוכר דירת מגורים אחת ל-4 שנים. החוק בא למנוע מריבות בין יורשים כאשר חלקם מעוניינים למכור את דירת הירושה ואחרים חוששים שידרשו לשלם מס שבח משום שמכרו או עומדים למכור דירת מגורים אחרת בפטור ממס שבח. סעיף 49ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) המוכר דירת מגורים מזכה יהא זכאי לפטור ממס במכירתה אם נתקיים אחד מאלה: המכירה היא של דירת מגורים מזכה שקיבל המוכר בירושה, ובלבד שהתקיימו כל אלה: המוכר הוא בן זוגו של המוריש, או צאצא של המוריש, או בן זוגו של צאצא של המוריש; לפני פטירתו היה המוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד; אילו היה המוריש עדיין בחיים ומוכר את דירת המגורים, היה פטור ממס בשל המכירה. אברהם ללום,עו"ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      • שאלה
        גל | 01/03/2011 21:25

        יש לי כמה שאלות בבקשה: כמה משלמים היום מס שבח? האם נכד של מוריש צריך לשלם מס שבח אם הוא מוריש חלק מדירה? מהם המיסים והתשלומים אותם צריך לשלם כשקונים דירה? תודה