העברת זכויות והשלמת עסקה - חוסה

  • שיחרור נכס מאדם חוסה ומכירתו
    מ.ו. | 28/02/2011 19:54

    ברשותי וברשות משפחתי קיים נכס שעבר אלינו בירושה. כעת אנו בתהליך מכירת הנכס והחוזה ביננו לבין הקונים כבר נחתם. אדם אחד מבני המישפחה שעליו גם רשום הנכס הוא אדם חוסה שאביו משמש כל חייו כאפוטרופוס שלו. העו"ד המטפל בתיק זה הסביר לנו אחרי שנחתם החוזה שעל מנת שנוכל לשחרר את הנכס במלואו ולהעבירו לקונה יש לפתוח תיק בבית מישפט בעניין האדם החוסה כדי שבסופו של דבר בית המישפט יסכים לאפוטרופוס חוקי ותאושר העיסקה במלואה. בעניין המחיר לטיפול ספציפי באותו אדם חוסה והגשת הפנייה לבימ"ש אמר לנו העו"ד שזה יגיע לסכום של מעל 6000 ש"ח רק הטיפול הספציפי הזה. אני מניח שהוא חישב בתוך זה שכר טירחה וכל השאר זה אגרות למיניהם. למען האמת זה נישמע לנו מאוד יקר והייתי מעוניין לשמוע את דעת המומחים שפה האם המחיר צודק? אני מדגיש שזה המחיר אך ורק לטיפול הספציפי בחוסה ולא לעיסקה עצמה כי העיסקה עצמה של המכירה כבר משולמת בניפרד לעו"ד. תודה.

    • העברת זכויות והשלמת עסקה - חוסה
      אברהם ללום, עו"ד | 28/02/2011 22:46

      לעיניין זה' לא ברור לי כלל מדוע נושא זה לא עלה ולא נסגר בטרם הסכם המכר, יתרה מזו, על עו"ד הקונים היה לדרוש זאת במסגרת הרכישה וכי אז נושא זה היה נסגר והעו"ד היה לוקח על עצמו את הטיפול בעניין במסגרת העסקת מכר. בסך הכל יש להגיש את ההסכם לאישור ולהמתין להחלטה. אברהם ללום, עו"ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין