הסכם ממון

  • דירה לבן
    רחלי | 26/02/2011 16:23

    קניתי לבני בן 25 בית יקר מאד לפני שנה. הוא רווק אבל מתחתן בעוד חודשיים. באם חלילה יתגרש יהיה עליו לתת חצי בית לאשתו? איך שומרים עליו תודה רבה

    • הסכם ממון
      עו"ד א. ללום | 26/02/2011 16:34

      תשובתי היא שבנישואים ראשונים של בני-זוג צעירים, הסכם ממון בדרך כלל לא נחוץ ולא רצוי. אך לשאלת הסכם ממון הוא הפתרון. יש לתת תוקף להסכם לאחר מכן. הסכם ממון הוא חוזה הנערך בכתב בין בני זוג, בין אם הם בוחרים להינשא ובין אם לאו, ובו מוסדרים כל ענייני הרכוש ביניהם, זאת בהתאם לרצון האישי והפרטי של כל אחד מהם. כל הסכם משפטי הוא יצירה בפני עצמה וחשוב לנסח אותה בדיוק ובבהירות מירביים על מנת למנוע בעתיד פרשנויות שונות הנובעות מניסוח בלתי ברור. לכן, מומלץ להיעזר באיש מקצוע עורך-דין ולערוך את ההסכם באמצעותו. אברהם ללום, עו"ד מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      • תודה אבל
        רחלי | 26/02/2011 22:59

        תודה על תשובתך בנושא דירה לבן. בעלי אומר שמה שנתנו לבן לפני הנישואין נשאר שלו ללא חלוקה. בתנאי שגר באותו בית האם הוא צודק? ואז לא צריך הסכם ממון? תודה מראש רחלי