היתר בניה

  • בנייה על שטח מינהל
    ירון | 24/02/2011 10:18

    שלום רב ותודה מראש, לי ולגיסתי יש שטח בן 700 מטר שחולק במינהל מקרקעין , 350 לכל אחד , חוזה חכירה הוכן לכל אחד מאיתנו ושולמו כל השטרות , בנוסף שולם היטל השבחה לכל אחד מהשטחים בנפרד לעירייה. עקב בעיות תזרים מזומנים שלי השהתי את הבנייה שלי בשטח אך גיסתי התחילה מיד את כל תהליכי הבנייה ואכן הם קיבלו היתר והתחילו לבנות, כיום הם בתהליכי סיום הבית. חשוב לציין שהשטח הוא מוגדר כחלקת שיתוף ורק היום אנחנו בתהלכי הגדרת בית משותף מול כל הדירים בגוש. השטח שלי הוא חזיתי והשטח של גיסתי הוא פנימי. הבעיה שלי כיום היא שהגשתי היתר לעירייה לתחילת בנייה והאדריכל שלי תיכנן את הבית לפי תב"ע כשוא נצמד לקו אפס (שגובל אל השטח שלהם) כקיימת התרחקות של 5 מטר מהחזית (חזית המגרש היא 22 מטר ורוחבו 14.5 מטר) , כלומר שנשארו 9 מטר לבנייה. לאחר חודש לאחר הגשת ההיתר העירייה מתקשרים וטוענים שלא נוכל לקבל היתר בנייה כיוון שבית הפנימי לא בנה על קו אפס ולכן אנו לא יכולים לבנות על קו אפס. השאלה שלי מדוע לא יידעו אותי על כך ? מדוע הבית הפנימי קיבל היתר ולא חייבו אותם להיצמד לקו אפס? הרי אני לא אוכל להתרחק מכל הצדדים כיוון שאז יישאר לי בית ברוחב של 4 מטר...! האם בעקבות זה השטח שלי "נשרף" , איך נקלעתי למצב הזה כשכל ההון האישי שלי נקבר תחת אדמה שלא אוכל לעשות איתה כלום! עפ"י חוזה החכירה של המינהל מדובר על חלקה של 700 מטר שמותרים בה בנייה של יחידת דיור אחת על כל שטח. תב"ע של העירייה מצורפת. קבעתי פגישה עם מנהלת המחלקה בעירייה ואני מקווה שמצב זה פתיר. האם אכן פתיר? מצורפת תבע של העירייה. אודה מאוד לקבלת עצה לאן אני ממשיך מכאן.והאם קיימים מקרים דומים .

    • היתר בניה
      עו"ד | 24/02/2011 13:34

      אתה צריך לבקש הקלה ואם העירייה לא יתנו לך אתה יכול להגיש תביעה נגד העירייה על הנזק שנגרם לך.