תשובה

  • רכישת נכס פעמיים
    איל | 21/02/2011 12:06

    שלום, לפני כשנה ביצעתי קנייה של דירה (עם אזהרה בטאבו), לאחר מכן התחרטתי והחלטנו על הסכם ביטול, שילמתי לו פיצוי על ביטול העסקה. לאחר מספר חודשים פניתי למוכר שוב בשאלה אם הוא מעוניין למכור לי אותה שוב במידה ולא נמכרה ואמר שעדיין לא מכר. לשאלה:שמעתי שיש חוק האוסר למכור אותו נכס פעמיים לאותו אדם (אני לא בטוח בזה), אך בכלל לא רכשתי אותה, מה הטענה אומרת האם יש לכם מושג בעניין ומה החוק אומר בעניין? אשמח לתשובה בנושא.

    • תשובה
      ננטנדו | 21/02/2011 13:15

      ככל הידוע לי לא קיים בדין כל איסור על מכירת נכס מסויים לאותו אדם פעמיים (או אלף פעמים).

      • מכירת נכס לאותו אדם פעמיים
        עו"ד שזר תומר | 21/02/2011 22:56

        טעות - יש הגבלה. ראה בתצהיר ביטול עסקה - אתה מחוייב להצהיר כי לא תמכור לאותו אדם שוב. המטרה של זה לפי הפסקה היא למנוע מצב של עסקאות פיקטיביות, צריך לבחון את המקרה שלך לעומק. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

        • פירוט
          ננטנדו | 22/02/2011 09:47

          עפ"י חוק המקרקעין אין שום איסור על עשיית עסקה חוזרת לאחר ביטולה עם אותו אדם. ביטול עסקה יכולה לנבוע מסיבות רבות, וזה אכן תלוי במקרה שלך ספציפית. בהקשר זה, ובהמשך לתשובה של עו"ד תומר, אכן, סעיף 102 לחוק מיסוי מקרקעין קובע כי מס ששולם בגין עסקה שבוטלה יוחזר אם הוכח כי מכירת הזכות בוטלה -מכאן די ברור הפתח לצרות באשר לעסקאות מלאכותיות והימנעות מתשלום מס. בהנחה שיתברר - עפ"י הנסיבות כאמור - כי אין עסקה מלאכותית, הרי שלאור שינוי הנסיבות ייתכן ותותר העסקה בין אותם צדדים.