בעיות עם שכנים

  • בעיות עם שכנים
    אני | 26/11/2010 13:44

    שלום אנחנו 5 דיירים בכניסה , לפני כשנה נכנס לגור זוג חדש, ולקחו על עצמם את עניין הועד-פשוט הלכו עם הדיירת שעזבה והחליפו חתימות בדואר על החשבון של הועד. הם לא עשו שום אסיפת דיירים וכתבו מכתב(שתלו על המראה במעלית) שמעלים את דמי הועד. מאז, הם עושים כראות עיניהם, בלי לדווח ובלי להראות שום מסמך. יש לנו בעיית דלת כניסה מקולקלת ובעיית יונים, וכמה שניסיתי לעזור להם, להסביר להם מה צריך לעשות(אני פה 10 שנים ואלה בעיות ישנות), לפנות לתרבות הדיור כי פורסם שהם עוזרים במצבים כאלה..לא עזר כלום. הביאו מישהו שיתקן(אחרי שבוע הדלת הייתה באותו מצב כמו קודם), אמר שיעלה 600 ש"ח, אח"כ אמר שזה עלה 750...הביא מדביר ששם רשת שלא עוזרת בכלום-רק מרעישה...וטען שעלה 2500 ש"ח. לפני כשבועיים אסף הדיירים וטען שצריך להעלות דמי הועד כי אין כסף. לפי החשבון אנחנו משלמים 130כפול 5 דיירים, נכנסים 650 ש"ח בחודש. התשלומים הקבועים עבור מעלית וחשמל לא מגיעים ל-350 ש"ח. כלומר, לפחות 300 ש"ח נשארים כל חודש!!!! אין מנקה(הם לא מצליחים למצוא ומי שהבאתי הם לא התקשרו אליה), אין מהנדס מעליות והמעלית שלנו על הפנים כי חברת המעליות לא פוחדת שמישהו יבדוק אותה..וכל בקשותיי לראות ניירות, תדפיסי בנק, קבלות , דו"ח פעילות(עלי לציין שהוא קיבל ספר מסודר עם דיסק שבו תכנה מסודרת על פעילות הועד), לא נענים. מכיוון שהם לא מוכנים להירשם בתרבות הדיור, מבינה שאין באפשרותי להיעזר בהם. האם יש למישהו רעיונות איך בכל זאת ניתן לפתור הבעיה? אין לי לצערי גיבוי של יתר הדיירים כי מה לעשות..הם קורצו מאותו חומר. לא צריכים קבלות וחשבונות..הכול קומבינה!!!! אחת מהן גנבה 800 ש"ח כשהייתה בוועד(רשמה לעצמה קבלות ולא הכניסה כסף), השני דייר חדש(חבר של זה שבועד) שעשה מהשכונה והגינות מזבלה, חונה בחניה הפרטית שלי באופן קבוע חצי שנה...ומגבה את זה שבועד להביא אנשים לתיקון ..בשחור. אמרתי להם שעד שלא יפרסם בלוח מודעות דו"ח פעילות מדויק של כל תקופת החזקתם בחשבון, אני לא אשלם. מועד התשלום מתקרב והוא לא נענה. מה לעשות? הבעיה השנייה היא כמובן עם הדייר החדש שהגיע לפני כ-5 חודשים ובמשך חודשיים הרס הדירה שרכש ובנה הכל מחדש, קשה לתאר את מה שהלך פה. הדלת שנפלה בירושלים על הילד והרגה אותו, זה כלום לעומת מה שהוא עשה פה. מכיוון שידעתי שזכותו של אדם לערוך שיפוץ, הבלגתי ושתקתי כשכל בעלי המקצוע שעבדו פה, חנו בחנייה הפרטית שלי ובכל חניה פרטית אחרת. הבניין הגינות ומגרש החנייה הפכו למזבלה(כולל השלכת פסולת בניין מהחלונות), וחלק נשאר עד היום. כשכבר עברו לגור בדירה ביקשתי ממנו לא לחנות בחנייה הפרטית שלי,...כמובן לשווא. פניתי למשטרה, שלחתי צילומים , שלחתי נסח טאבו שם רשומה חנייתי כפרטית...כלום. קראתי לניידת וכשהגיע שוטר צחק יחד אתם שמשעמם לי ואני מתקשרת למשטרה על שטויות...ואמר שהחניות פה לא פרטיות כי הם לא רשומות בעירייה. פניתי לעירייה(רק לאחר שאיימתי לפרסם בעיתון הם הואילו לענות לי) ונעניתי שאמנם ברור שיש לי חנייה צמודה ונסח הטאבו מספיק כדי להעיד על כך, אך בתכנית שבידם רשומות אותיות לכן אין באפשרותם לדעת בדיוק איזו חנייה היא שלי...(עלי לציין שבזמן בניית הבית לכל דירה היתה אות עם מספר, מה שעד היום רשום על דלת המחסן , הדוודים ומפתחות הבית..). הוא טען שעל הקבלן היה לספק לי שרטוט של הבית. פניתי לקבלן ונאמר לי שהם ממש לא חייבים אבל היא תעשה את זה בשבילי...בינתיים עבר חודש ולא קיבלתי. פניתי למינהל, לרישום בתים משותפים, ונאמר לי שכדי לקבל שרטוט ותקנון(גם זה הובטח לי בזמנו כשהיינו אצל הקבלן לפני שנה ושילמנו עבור הטאבו תקנון ותשריטים..)-אגב התקנון חשוב לי כי למרות שדירתי קטנה בחצי מיתר הדירות, אני משלמת דמי ועד מלאים)....צריך לשלם וזה לוקח זמן... נשגב מבינתי. אני עשיתי כל מה שנדרש ממני, שילמתי כל מה שביקשו, וכשאני נתקלת בבעיה ..אין למי לפנות. ממש לא מפליא שאנשים נמנעים מלהתלונן ברשויות, ופותרים בעיותיהם בעצמם. בטוחה שאם המצב היה הפוך, ואני הייתי חונה בחנייה של הבריון הזה, גם אני וגם רכבי כבר לא היינו בעולם הזה. סליחה על האורך אבל אחרי חצי שנה של כמעט אולקוס...זה מה שיוצא. מקווה שבעזרתכם אצליח לסיים פרשה עגומה זאת. תודה

    • בעיות עם שכנים
      עו"ד שרון עזרא | 30/11/2010 09:54

      הפורום איננו מתאים לשאלות ארוכות ומורכבות ואיננו תחליץ לייעוץ משפטי