פיצוי בגין ביטול עסקה

  • ביטול עסקה שנעשתה בעל פה
    קאטי | 10/11/2010 13:56

    שלום. אני מוסרת את החנות שלי תמורת דמי פינוי , הגיע אלי בחור שהתעניין מאוד בנכס וכעבור חודש וחצי שהוא בקשר איתי הוא החליט לקחת את החנות תמורת סכום שסיכמנו בנינו ,דיברתי איתו בטלפון הוא אמר לי שהוא לוקח את החנו ב100% . קישרתי אותו עם בעלי החנות אך הוא לא נפגש עמם היה לו מאד חשוב שבעלי החנות יתנו לו אופצה מעל חמש שנים שהוא יחתום עמם . בפעם האחרונה כשהוא דיבר איתי הוא אמר שהוא שולח בחור שיתן לו הצעת מחיר על השיפוץ. אף אחד לא הגיע וכעבור יומיים צילצלתי אליו והוא אמר לי שכנראה הוא יורד מהחנות מהסיבות האישיות שלו. הנזק שנגרם לי שהתחלתי להודיע ללקוחות שלי שביום יומיים הקרובים אני סוגרת את החנות וכמו כן עשיתי מהלכים שונים אחרים מכוון שידעתי שבקרוב הוא יסגור איתי את הנושא הזה ואני משוחררת. הייתי רוצ לדעת עם יש לי אפשרות לתבוע אותו אף על פי שהוא סיכם איתי בעל פה?

    • פיצוי בגין ביטול עסקה
      עו"ד טלי קסלר | 10/11/2010 14:35

      במקרים מסויימים בימ"ש ייתן פיצוי על ניהול משא ומתן בחוסר תום לב. בד"כ מדובר במקרים שבהם כבר היה נוסח הסכם מוגמר ומגובש כולל כל התנאים המסחריים והיה ברור שחסרה רק חתימה ובסופו של דבר אחד הצדדים נסוג בו מהעסקה וגרם לנזקים לצד השני. אני בספק אם זה מתקיים במקרה שלך. אם הנזק הכספי שנגרם לך משמעותי מוטב שתפני לקבלת ייעוץ משפטי אצל עו"ד.